Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kulak Mantısı

by Yemek Zevki Editör
29 Haziran 2015
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Kulak Mantısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kulakMalzemeler:
> 1 adet yumurta
> 3 su bardağı un
> 1 çay bardağı su
> 300 gram kıyma
> 1 baş sarımsak
> 500 gram süzme yoğurt
> 3 çay kaşığı nane
> 4 çorba kaşığı tereyağı
> Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ve suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur olana dek yoğurun. Hamuru top şeklinde yuvarlayıp üzerini bir bezle örtün ve oda ısısında 20 dakika dinlendirin. İç malzemesi için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ilave edip yoğurun. İç malzeme hazırdır. Sarımsaklı yoğurt için; Sarımsakları temizleyip havanda ezin. Yoğurtla karıştırın. Sarımsaklı yoğurt hazırdır. Dinlendirdiğiniz hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile açın. 4 cm’lik kareler olacak şekilde kesin. Her hamur parçasının ortasına kıymalı harçtan paylaştırın. Hamurları üçgen şeklinde kapatın. Geniş bir tencereye 8 bardak suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynayınca hamurları içine atın. Hamurlar suyun yüzüne çıkınca kevgir yardımı ile süzdükten sonra servis tabağına aktarın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Tereyağında kavrulmuş pul biber karışımını da gezdirin. İsteğe göre kurutulmuş nane eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Tags: Ana YemeklerHamur İşleriyöresel yemekler
Previous Post

Etli Çorba

Next Post

Yüksek Lifli Ekmek ile Zayıflayın

Yemek Zevki Editör

Next Post
Yüksek Lifli Ekmek ile Zayıflayın

Yüksek Lifli Ekmek ile Zayıflayın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki