Glütensiz ve şekersiz beslenmek zorunda olanlar, tercihini bu beslenme tarzından yana kullananlar, Sıla Alkan’ın hazırladığı reçeteleri, gönül rahatlığıyla Ramazan menünüze dahil edebilirsiniz
Krutonlu Glütensiz Sebze Çorbası
(4 Kişilik)
Hazırlık Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Malzemeler:
2 adet orta boy kırmızı patates
1 adet orta boy kırmızı soğan
2 diş sarımsak
2 avuç pazı yaprağı
1 adet orta boy havuç
2 litre tavuk veya kemik suyu
1 çay bardağı süt veya badem sütü
Kaya tuzu
Krutonlar İçin:
Küp küp doğranmış 3-4 dilim glütensiz tost ekmeği
Glütensiz Tost Ekmeği Tarifi için:
200 gram çiğ kaju fıstığı veya 2,5 su bardağı un gibi çekilmiş çiğ kaju fıstığı veya aynı miktarda badem unu
4 adet orta boy yumurta
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
Ayrıca:
Zeytinyağı
Kekik
Kaya tuzu
Hazırlanışı:
Ekmek için fırını 160 dereceye ayarlayın
Kaju fıstıklarını un gibi olana dek kahve değirmeninde veya robotta çekin.
Yumurtaları tuz ile birlikte köpürüp kabarana dek 2 dakika çırpın.
Yumurtaların üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam edin.
20 cm x 10 cm ebatlarında baton bir kalıbı pişirme kağıdı ile kaplayın, karışımı dökün, üzerine kabak çekirdekleri serpiştirip fırına verin. Piştikten sonra fırından alın, oda ıssında 2 saat soğutun.
Çorba için; Sebzeleri iyice yıkayıp doğrayın, orta boy bir tencereye yerleştirin.
Üzerine tavuk veya kemik suyunu ekleyin, kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin.
Sütü, baharatı ve tuzu ekleyin, çorba blenderi ile çorbayı pürüzsüz ve kremamsı bir kıvama getirin.
Küp küp kesilmiş tost ekmeklerini zeytinyağı, baharat ve tuzla harmanlayın, kısık ateşte kıtır kıtır olana dek soteleyin.
Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine krutonları ekleyip hemen servis edin.