Malzemeler:
2 su bardaı haşlanmış makarna
2 adet patlıcan
1 adet soan
2 adet domates
4-5 dal dereotu
3 çorba kaşıı zeytinyaı
Tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip yalı kaıdın üzerine yerleştirin. Dilimlerin üzerine tuzu serpin. 200 dereceye ayarlı fırında patlıcanları közleyin.
Ayrı bir tavada zeytinyaını ısıtıp ay şeklinde doranıp tuzla ovulmuş soanı karamelize edin. Ocaktan alın, küp doranmış domatesi ekleyip karıştırın. Közlenmiş patlıcanları küp küp dorayın ve soanlı karışıma ilave edin. Haşlanmış makarnayı kavanoza aktarın, üzerine patlıcanlı karışımı dökün. En son irice doranmış dereotunu yerleştirin. Yemeden önce malzemeyi birbirine iyice harmanlayın.
#makarna #italya #közlenmiş