(4 Kişilik)
Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ
Malzemeler:
3/4 su bardağı Amerikan pirinci
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
10 adet mini havuç
10 adet mini kabak
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
Tuz
Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Kabakları ve havuçları buharda 3 dakika haşlayın. Daha sonra boyuna dörde bölün. Sebzeleri zeytinyağıyla tavada hafifçe kavurun. Tuzunu ve kıyılmış maydanozu ekleyip tatlandırın. Tüm malzemeyi, haşlayıp süzdüğünüz pirinçle harmanlayın. Yoğurdu ekleyip karıştırın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.
#körpesebzelipirinçsalatası #pirinçsalatası #yazsalataları #salata #salad #evdeyemekzevki