Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Konya Tirit Kebabı

by Yemek Zevki Editör
01 Mart 2016
in Et Yemekleri
478 15
0
Konya Tirit Kebabı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

konya-kirit-kebabi

Konya Tirit Kebabı Tarifi

Konya Tirit Kebabı İçin Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı ya da uzun ince doğranmış dana eti
1 adet Ramazan pidesi
200 gram süzme yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz

Konya Tirit Kebabı Hazırlanışı:
Eti tereyağı ile birlikte 5 dakika kadar kavurun. 2 bardak sıcak su ekleyin. Düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar
pişirin. Pide ekmeğini küçük kareler halinde kesin. Servis tabağına aktarın. Pişen etin suyundan pidelerin üzerine
gezdirerek dökün. Süzme yoğurdu 1-2 çorba kaşığı su ile hafif inceltin. Yoğurdu pidenin üzerine dökün. Etleri
de yoğurdun üzerine yayın. Tereyağını yakmadan kızdırın ve etlerin üzerine dökün. İsteğe bağlı kuru soğan, ince
doğranmış yeşil biber ve maydanoz ile süsleyin. Hemen servis yapın.

#KonyaTiritKebabı #KonyaTiritKebabıTarifi #KonyaTiritKebabıİçinMalzemeler #KonyaTiritKebabıHazırlanışı #KonyaTiritKebabıNasılYapılır

Tags: KonyaTiritKebabıKonyaTiritKebabıHazırlanışıKonyaTiritKebabıİçinMalzemelerKonyaTiritKebabıNasılYapılırKonyaTiritKebabıTarifi
Previous Post

İncasiye (Mardin)

Next Post

Keşkek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Keşkek

Keşkek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki