Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

Köfteli Patlıcan

by Yemek Zevki Editör
10 Mart 2017
in Et Yemekleri, Tarifler
473 20
0
Köfteli Patlıcan
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Köfteli Patlıcan

(4 Kişilik)

Köfteli Patlıcan Malzemeler

5 adet patlıcan
300 gram kıyma
1 dilim ekmek içi
1 adet orta boy soğan
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
1 kaşık galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ
Sos İçin:
1 adet domates rendesi
2 kaşık domates salçası
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Köfteli Patlıcan

Köfteli Patlıcan Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda bekletin.
Yıkayıp kuruladığınız patlıcanları sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Yağını çekmesi için kağıt peçeteye alın.
Köfte için; Kıymanın üzerine soğan rendesi, ekmek içi, galeta unu ve baharatları ilave edin.
İyice yoğurduğunuz kıymadan küçük top şeklinde köfteler yapın.
Patlıcanı kızarttığınız yağda köfteleri kızartın.
Fırın tepsisine patlıcanları koyun. Ortalarını kesin.
Ortalarına top köfteler yerleştirin.
Domates ve biberle süsleyin.
2 kaşık sıvı yağda domates rendesi, salça tuz ve 1 çay bardağı su ile sosu hazırlayın.
Patlıcanların üzerine dökün.
180 dereceye ayarlı fırında üzerini yanmaz kağıt kaplayarak pişirin.
Sonra kağıdı üzerinden alınarak köftelerin ve patlıcanların üzerinin kızarmasını sağlayın.
Sıcak servis yapın.

Fotoğraflar: Hakkı GÜNERKAN

Şef: Elif ÇITAK

Tags: Köfteli PatlıcanKöfteli Patlıcan tarifi
Previous Post

Patates Pastası

Next Post

Güllü Kek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Güllü Kek

Güllü Kek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki