Malzemeler:
> 4 adet büyük boy kabak
> 3 adet domates
> 1 adet kırmızı soğan
> 2-3 diş sarımsak
> 1 dal taze fesleğen
> Tuz, pul biber
> 1 kahve fincanı zeytinyağı
> Yarım demet dereotu
Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu kazıyın. Her parçayı bir ucundan (Yarım parmak uzunluğunda mesafe bırakın) kopmayacak şekilde artı işareti yaparak ortasından ikiye kesin; yani birbirinden kopmayacak şekilde dört uzun parça elde edin. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Kırmızı soğanı soyup zar şeklinde doğrayın. Sarımsakları ve taze fesleğenleri de kıyıp doğradığınız malzemeleri bir kapta harmanlayın. Tuzu ve pul biberi ekleyip tatlandırın. Kabaklardan bir tanesini Emsan Cerabest Ceramik Karnıyarık Tenceresi’ne yerleştirin. Kabağın üzerine ve her parçanın arasına bu iç malzemeden paylaştırın. Diğer kabakları da aynı şekilde hazırlayın. Kalan harcı da kabakların üzerine serpin. En son zeytinyağını kabakların üzerine dökün. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısın. Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın, kıyılmış dereotu serpin. Ilık veya soğuk servis yapın.