Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Yöresel Yemekler

Kızartma Oruk Tarifi

by Yemek Zevki Editör
25 Ocak 2017
in Yöresel Yemekler
473 20
0
Kızartma Oruk Tarifi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Kızartma Oruk

(4 Kişilik)

Kızartma Oruk İçin Malzemeler

250 gram tek sefer çekilmiş az yağlı kıyma
1 büyük boy kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Çeyrek demet maydanoz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı kıyışmış ceviz içi
Kızartmak için ay çiçek yağı

Kızartma Oruk Hazırlanışı:

Kıymalı iç malzemeyi hazırlamak için; Kıymayı bir tencerede kavurun. İnce kıyılmış soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz ilave ederek soğanlar hafif sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Ateşten alınan kıymayı, içine karabiber, ceviz içi ve kıyılmış maydanoz ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. Hazırlamış olduğunuz köfte harcından büyükçe ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak işaret parmağınız yardımıyla oyun. İçini kıymalı harç ile doldurup ağzını kapayın ve ıslak avucunuzla şekil verin. Bu şekilde hazırladığınız içli köfteleri bol, kızgın ay çiçek yağı ile kızartın. Bir kağıt havlu üzerinde bekletip fazla yağını bırakmasını sağladıktan sonra servis yapın.

 

Şef: Elif Çıtak

Fotoğraflar: Hakkı Günerkan

Tags: Kızartma OrukKızartma Oruk Tarifi
Previous Post

Ispanak Köklü Yayla Çorbası

Next Post

Aşşir Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
assir

Aşşir Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki