Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Kıymalı ve Pirinçli Enginar

by Yemek Zevki Editör
14 Aralık 2016
in Sebze Yemekleri, Tarifler
463 30
0
kıymalı pirinçli enginar
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Kıymalı ve Pirinçli Enginar

(4 Kişilik)

Kıymalı ve Pirinçli Enginar Malzemeler:

4 adet enginar
200 gram orta yağlı kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
3 adet arpacık soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber
3-4 yaprak taze fesleğen

Kıymalı ve Pirinçli Enginar Hazırlanışı:

Temizlenmiş enginarları tencereye aktarın. Üzerine zeytinyağının yarısını, 2 bardak su, yarım limonun suyunu ekleyin. 20 dakika kadar haşlamaya bırakın. İnce kıyılmış soğanla kıymayı kavurun. Pirinci ilave edin. 5 dakika daha kavurduktan sonra 2-3 kahve fincanı sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler yumuşayınca ocaktan alın. Tuzunu ve taze çekilmiş karabiberini ekleyip tatlandırın. Enginarları servis tabağına yerleştirin. Kıymalı pirinçli karışımı üzerine yerleştirin. Kıyılmış fesleğen serpin. Sıcak servis yapın.

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN
Prodüksiyon: İnci BAK

Tags: EnginarKıymalı ve Pirinçli EnginarKıymalı ve Pirinçli Enginar HazırlanışıKıymalı ve Pirinçli Enginar MalzemelerPirinçli Enginar
Previous Post

Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek Tarifi

Next Post

Domatesli Tavuk Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
domatesli tavuk tarifi

Domatesli Tavuk Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki