Malzemeler:
- 500 gram ince bulgur
- 2 çorba kaşığı biber salçası (tercihen Antep salçası)
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 demet taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet nane
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz (salçanın tuz oranına göre ayarlayın)
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
İnce bulguru ılık suda yıkayıp süzün. Diğer işlemleri yapana kadar bulguru bu kabın içinde bekletin. Yeşillikleri yıkayıp iyice süzün, ince ince kıyın.
Bulgura salçaları ekleyin, iyice yoğurum Kıyılmış yeşillikleri de ekleyip karıştırın. En son zeytinyağını, tuzu ve kimyonu ilave ederek tatlandırın.
Tekrar karıştırın, isteğe göre marul yaprakları eşliğinde servis yapın.