Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Yöresel Yemekler

Kiraz Yaprağına Sarma

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Yöresel Yemekler
473 20
0
Kiraz Yaprağına Sarma
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 400 gram taze kiraz yaprağı
• 1,5 su bardağı dövülmüş yarma buğday
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 50 gram tereyağı
• 4 adet büyük boy soğan
• 500 gram yoğurt
• 1,5 lt su
• 4 çorba kaşığı un
• 2 çorba kaşığı erik ekşisi

 

Kiraz Yaprağına Sarma Tarifi:
İnce dövülmüş yarma buğdayı çukur bir kaba alın. Çok az su ilave ederek çiğ köfte kıvamında yoğurun.
Kiraz yapraklarını çukur bir kaba alın. Üzerine sıcak su ilave edin, yumuşayınca soğuk sudan geçirin.
Soğanları soyup çok ince kıyın. Zeytinyağı ve tereyağı ile birlikte iyice yumuşayıp karamelize olana dek kavurun.
Kiraz yaprağını elinize alın. İç malzemeden yarım kaşığı kadarını alıp yerleştirin ve kenarlarını içe kıvırmadan rulo şeklinde, kalem gibi sarın. Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. Tencereye dizip üzerini bir tabakla örtün ve 2 bardak su ilave edin. Sarmaları kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Yoğurdu geniş bir tencereye alın. Unu ekleyip iyice çırpın. 1,5 litre soğuk su ilave ederek tekrar çırpın. Yoğurtlu karışımı ocağa alın. Sürekli çırparak kıvamını alana dek pişirin.
Kiraz yaprağı sarması pişince ocaktan alın ve renkli suyunun süzülmesi için soğuk sudan geçirin.
Sarmaları, kaynayan yoğun kıvamlı ayranın içine atın. 2 çorba kaşığı karamelize edilmiş soğanı ve erik ekşisini (yoksa nar ekşisi de olabilir) ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Servis tabağına aktarıp üzerine önceden kavurduğunuz karamelize soğanı serpin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tags: yöresel yemekler
Previous Post

Mercimek Çorbası

Next Post

Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri

Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki