Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı un
Kıvam alana kadar su
Tuz
Yeteri kadar taze kiraz yaprağı
Üzeri İçin:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı erik ekşisi
Tuz
1 adet iri kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Bulgur, un, tuz ve suyu birbirine yapışan bir harç olana kadar yoğurun. Haşlanmış kiraz yaprağının kenarına fitil şeklinde koyun ve sarın. Sarmaları tencereye sıralayın. Üzerini geçecek kadar su koyun. 20 dakika kadar haşlayın. Suyundan süzerek servis tabağına yerleştirin. Yoğurt, yumurta, erik ekşisi, az su ve az tuzu bir tencereye koyun, bir taşım pişirin. Karışımı sarmaların üzerine dökün. Diğer tarafta ince kıyılmış soğanı tereyağında kahverengi renk alana dek kavurun. Soğanı yemeğin en üstüne dökün.