Kinoalı Avokado Salatası
(4 Kişilik)
Malzemeler:
400 gram körpe ıspanak
100 gram kinoa
200 gram avokado
200 gram kırmızı pancar
160 gram kiraz domates
Erik Sos İçin:
200 gram mürdüm eriği
50 gram esmer şeker
5 gram taze limon suyu
50 gram zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kinoayı 15 dakika haşlayın ve süzdürüp kenara alın.
Kırmızı pancarı 25 dakika haşlayın ve kenarda soğumaya bırakın.
Erikli sos için; Sıcak suda yumuşattığınız mürdüm eriğini, şekeri, limon suyunu ve zeytinyağını mutfak robotuna aktarın. Tüm malzemeyi püre haline gelene dek karıştırın.
İyice yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları karıştırma kabına alın ve erik sosla iyice harmanlayın. Salatayı servis kaselerine paylaştırın. Dilimlenmiş avokado, kiraz domates ve kırmızı pancarı da ekleyerek süsleyin. En son haşlayıp süzdüğünüz kinoayı dökün. Salatanız servis hazırdır.