Ana Sayfa » Tarifler » Keş Peynirli Erişte
Keş Peynirli Erişte

Keş Peynirli Erişte

 Malzemesi

1 paket hazır erişte
30 gram tereyağı
2 adet domates
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 kase rendelenmiş keş peyniri

 Keş Peynirli Erişte Tarifi;

Domatesi rendeleyip süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırın. Tereyağını eritip rendelenmiş domatesi, suyu hafif çekene dek kavurun. Kırmızı toz biberi ve şekeri ilave edip 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alın. Sosunuz hazırdır.

Hazır erişteyi kaynar suda 7-10 dakika haşlayıp domatesli sos ile harmanlayın. Servis tabağına aktarıp üzerine keş peynirini serpin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  SÜGAV Yemekte Denge Projesini En İyi Uygulayan 10 Öğretmen Ödülün Sahibi Oldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir