Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek İçin Malzemeler
4 adet kuzu incik
Keşkek için:
200 gram buğday
Yeterince et suyu
80 gram tereyağı
Az tuz
10 adet zeytin
2 adet portakal
(4 Kişilik)
Kendi Suyunda Pişmiş Kuzu İncik Keşkek Hazırlanışı
Derin bir tavada tereyağı ile kuzu incikleri kızartın. Kızartma esnasında aromalı sebzeler kullanabilirsiniz (soğan, sarımsak, kereviz sapı). İncikler renk aldıktan sonra üzerini geçene kadar su ilave ederek 2 saat kadar pişmeye bırakın. Suyunu verdikten sonra baharat torbası oluşturarak ete aroma kazandırabilirsiniz. Etin pişmesine yakın tuz ilave edin ve sertliğini kontrol ederek servis edin.
Daha önceden ıslatılmış ve yıkanmış buğdayı et suyu ile kaynatarak iyice pişirin. Suyunu çekmeye başlayınca biraz dövdüğünüz buğdayı, tuz ve tereyağını ekleyin. Etin suyunu sos kıvamına gelene kadar ocakta çektirin, içeresine dilimlenmiş zeytin ve portakal koyduktan sonra servis edebilirsiniz.