Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Yöresel Yemekler

Keledoş – Van Yöresi

by Yemek Zevki Editör
15 Mart 2016
in Yöresel Yemekler
499 21
0
Keledoş – Van Yöresi
779
SHARES
3.7k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

keledos

Keledoş – Van Yöresi Tarifi

Keledoş – Van Yöresi İçin Malzemeler:
500 gram kavurmalık dana kuşbaşı
1 su bardağı döğme (aşurelik buğday)
Yarım su bardağı nohut
1 çorba kasesi ak pancar (alternatif olarak pazı yada pırasa)
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kuyruk yağı
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kurut (yoksa süzme yoğurt)
8-10 dal maydanoz ve nane

Keledoş – Van Yöresi Hazırlanışı:
Geceden nohut, yeşil mercimek ve dövmeyi ıslatın. Aynı zamanda bir gün önceden (tabii varsa) kurutları sıcak suda bekletin. Nohut ve buğdayı beraber haşlayın, pişmeye yakın yeşil mercimek, ak pancarı ekleyin. Ayrı bir yerde dana kuşbaşına, et kuyruk yağını ekleyerek kavurun ve nohutlu mercimekli karışıma ilave  edip ortalama 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ezmiş olduğunuz kurut yada süzme yoğurdu yemeğe yedirin. 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıp üzerine eritilmiş tereyağı, maydanoz ve nane gezdirerek servis edin.

#KeledoşVanYöresi #Keledoş VanYöresiTarifi #Keledoş VanYöresiİçinMalzemeler #KeledoşVanYöresiHazırlanışı #KeledoşVanYöresiNasılYapılır

Tags: KeledoşKeledoşVanYöresiKeledoşVanYöresiHazırlanışıKeledoşVanYöresiNasılYapılır
Previous Post

Bezeli Cookies Pasta

Next Post

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi

Maş Çorbası - Gaziantep Yöresi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki