Malzemeler
300 gram yeşil mercimek.
40 gram sıvı yağ
1’er adet California biber (kırmızı ve sarı)
5 gram rosemary
5 gram taze kekik
1 adet kuru soğan
300 gram ıspanak
40 gram parmesan peyniri
10 gram üzüm sirkesi
50 gram zeytinyağı
15 gram tane hardal
80 gram keçi peyniri
Yarım limon
Hazırlanışı:
Mercimek için; Bir tencerede sıvı yağ ve soğanı kısık ateşte soteleyin. Daha sonra yeşil mercimeği de içine atıp kavurun. Taze kekik ve rosemaryi bir pişirme ipi ile bağlayıp içine atın. Su ilave ederek çektirin. Pişirdikten sonra bir tepsiye dökerek dinlenmeye alın. Biberleri ızgarada közleyin. Kabuklarını soyarak julyen doğrayın. Mercimeğin içerisine ilave edin. Tane hardal, zeytinyağı, limon ve sirkeyle beraber karıştırıp hafif ekşimsi bir tat elde edin.
Ispanakları köklerinden ayıklayıp sadece yaprakları kalacak şekilde hazırlayın. Bir kap içerisinde ıspanakları, zeytinyağı, limon ve tuz ile tatlandırın.
Çukur bir tabak içerisine hazırladığınız mercimeği koyun. Üzerine keçi peynirini küp küp doğrayın. Ispanakları üzerine kat kat dizin. Arzunuza göre üzerine son olarak parmesan rendeleyebilirsiniz.