Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Kaz Ciğeri Burger

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in Et Yemekleri
473 20
0
Kaz Ciğeri Burger
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1967

Malzemeler:

225 gram dana kıyması (Tercihen yüzde 100 dana etinden olmalı)

1 adet büyük boy beyaz soğan

1 çorba kaşığı sirke

2 çorba kaşığı toz şeker

1 adet muz (Tercihen yumuşak olandan)

3 çay kaşığı ketçap

100 gram kaz ciğeri

2 adet kiraz domates

2-3 yaprak roka

1 adet hamburger ekmeği

1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Dana kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun.

Karışımı avucunuzda şekillendirin. Yağlı kağıt üzerine aktarın. Diğer malzemeleri hazırlayana dek bu şekilde buzdolabında dinlendirin.

Soğanlı marmelat için; Soğanı soyup ay şeklinde doğrayın. Sos tenceresine sirke ve şekeri ekleyin,  orta ateşte iyice yumuşayıp karamel rengini alana dek pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Muzu çatalla ezerek püre haline getirin ve ketçapla karıştırın. Muzlu püreniz hazırdır.

Fırça yardımı ile hamburger ekmeğinin iç yüzeylerini tereyağı ile yağlayın. Ekmeğin iç yüzeylerini tavada kızartın.

Hazırladığınız köfte hamurunun her iki tarafını ızgarada 4’er dakikada kızartın.

Hamburger ekmeklerinin iç yüzeylerini hazırladığınız muzlu püreden sürün. Roka yapraklarını, ızgarada kızartılmış köfteyi, karamelize edilmiş soğanı yerleştirin. En son tavada hızlıca çevrilmiş kaz ciğerini de yerleştirin. Ekmeği malzemelerin üzerine yerleştirip kapatın. Hemen servise hazır edin.

Tags: Basit YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Kalp Krizi Burger

Next Post

Taco Salad

Yemek Zevki Editör

Next Post
Taco Salad

Taco Salad

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki