Katmer

Katmer

Katmer

Malzemesi
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ
• 5 su bardağı un
• Yeterince su
• 1 fiske tuz
• Yarım paket margarin
• 3 çorba kaşığı tahin
• 100 gram lor peyniri
• Yarım çay bardağı bal

Katmer Tarifi:
Unu geniş bir kaba alın. Una tuzu ekleyin, ortasını havuz gibi
açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edin. Yumuşak bir hamur
haline gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta
büyüklüğünde parçalar kopararak eşit bezeler hazırlayın. Hamurları
açacağınız zemini hafifçe unlayın ve bezeleri açın. İçlerine
eritilmiş margarin ve tahini sürerek rulo yapın. Bu ruloyu
kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi sarın ve buzdolabında
bekletin. Sonrasında hamuru çok fazla inceltmeden
açın ve katmeri teflon tavada pişirin. Arasına lor peyniri ve bal
sürerek servis yapın.

OKU ➤  Kimler İyotsuz Tuz Tüketmeli?

Tavsiye

Bu blog çok ballı…

Bu blog çok ballı…

Bal ve pekmezle ilgili eğitici ve ilginç bilgiler için www.ballisoprano.com‘a ‘tık’lamanız yeterli… www.ballisoprano.com bal, pekmez, …

Bir Yorum

  1. Sevgili Oburcan seni 6 aydır takip edoiyrum ve yazılarının daha geliştiğini görüyorum.Bu yazı bence son zamanların en iyisi.Sende ciddi bir potansiyel var olduğunu düşünüyorum.Yakında Oburcn romanlarını piyasada görürsek şaşırmayalım.Çok tebrik edoiyrum,böyle devam etmeni diliyorum

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir