12 adet hazır baklava yufkası
200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi
50 gram taze kaymak
50 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
1 kilo toz şeker
500 ml. su
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Yufkaların aralarına eritilip ılınmış tereyağı sürerek üst üste yerleştirin. Yufkaların üzerine spatula yardımı ile kaymaktan sürün, Antepfıstığı içi serpin. Zarf şeklinde katlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, iyice kızartın. Fırından alın, kızaran yufka sıcakken soğuyan şerbeti hemen üzerine dökün. İsteğe göre ılık olarak da servis yapabilirsiniz.