Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Katmer

by Yemek Zevki Editör
30 Haziran 2013
in Hamur İşi Tarifleri
488 5
1
Katmer

Katmer

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Katmer

Malzemesi
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ
• 5 su bardağı un
• Yeterince su
• 1 fiske tuz
• Yarım paket margarin
• 3 çorba kaşığı tahin
• 100 gram lor peyniri
• Yarım çay bardağı bal

Katmer Tarifi:
Unu geniş bir kaba alın. Una tuzu ekleyin, ortasını havuz gibi
açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edin. Yumuşak bir hamur
haline gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta
büyüklüğünde parçalar kopararak eşit bezeler hazırlayın. Hamurları
açacağınız zemini hafifçe unlayın ve bezeleri açın. İçlerine
eritilmiş margarin ve tahini sürerek rulo yapın. Bu ruloyu
kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi sarın ve buzdolabında
bekletin. Sonrasında hamuru çok fazla inceltmeden
açın ve katmeri teflon tavada pişirin. Arasına lor peyniri ve bal
sürerek servis yapın.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Mide Dostu Sebze Çorbası

Next Post

Peynirli Patlıcan Pane

Yemek Zevki Editör

Next Post
Peynirli Patlıcan Pane

Peynirli Patlıcan Pane

Comments 1

  1. Nacho says:
    14 yıl ago

    Sevgili Oburcan seni 6 aydır takip edoiyrum ve yazılarının daha geliştiğini görüyorum.Bu yazı bence son zamanların en iyisi.Sende ciddi bir potansiyel var olduğunu düşünüyorum.Yakında Oburcn romanlarını piyasada görürsek şaşırmayalım.Çok tebrik edoiyrum,böyle devam etmeni diliyorum

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki