Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kaşar Peynirli Grissini

Kaşar Peynirli Grissini

Malzemeler:
• 3 su bardağı un (tepeleme)
• 1 su bardağı ılık süt
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 paket kuru maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 adet yumurtanın akı
• 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri

 

Kaşar Peynirli Grissini Tarifi:
Mayayı ve şekeri ılık sütün içinde eritin. Mayayı, köpürmesi için oda ısısında 15 dakika bekletin.
Unu hamur yoğurma kabına aktarın. Ortasını havuz gibi açıp mayalı suyu ve tuzu ilave edin. Sert ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru top şeklinde toparlayıp nemli bir bezle örtün. Mayalanması için oda ısısında yarım saat bekletin.
Hamur yeterince dinlendikten sonra tekrar yoğurun. İki eşit parçaya bölün. Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı
ile yarım santim kalınlığında açın. Hamurdan 12-15 cm’lik parçalar kesin. Her parçayı avucunuzun içinde yuvarlayıp önce yumurta
akına, sonra da irice rendelenmiş kaşar peynirine bulayın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden
ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 12-15 dakika pirin. Soğuyunca servis yapın.

OKU ➤  Ünlü şef Tom Aikens İstanbul’un En İyilerinin Peşinde!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir