Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler İçecek Tarifleri

Kardan Meyveli Dondurma Yapımı

by Yemek Zevki Editör
10 Şubat 2017
in İçecek Tarifleri, Tatlı Tarifleri
468 25
0
dondurma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Karın hala temizliğini koruduğu yerlerdeyseniz, kardan kendinize bir kup eğlence çıkarabilirsiniz.

Süre: 20 dakika (4 Kişilik)
Malzemeler
1/3 su bardağı şeker
1/4 su bardağı su
1 portakal
Kar
(tercihe göre)
2 damla yeşil gıda boyası
2 damla pembe gıda boyası

Birinci Adım

Öncelikle portakalın suyunu sıkarak başlayın. Bu tarif için aslında 1/4 su bardağı portakal suyu ideal ama damak tadınıza göre bu oranı ayarlayabilirsiniz

İkinci Adım

Sonra minik bir tencereye su, portakal suyu ve şekeri ekleyip arada bir karıştırarak kısık ateşte pişirin. Bunu karışımın kıvamı şurubu andırıncaya kadar yani 10-15 dakika boyunca devam ettirin

Üçüncü Adım

Şurubunuzu ateşten alın ve eğer renkli olmasını sizde istiyorsanız içine gıda boyasını karıştırın. Pembe ve yeşil size portakal rengi verecektir.

Dördüncü Adım

Kar toplarını hazırlarken tencereyi soğuması için buzdolabına ya da direk balkon veya bahçenize koyun.

dondurma

Beşinci Adım

İstediğiniz herhangi bir kase veya bardak kullanabilirsiniz. En iyi yöntem önce bardağı tamamen karla doldurmak sonra da bir kepçeyi karla doldurup bu yarım, pürüzsüz kar topunu bardağın üzerine yerleştirmek
Bardaklarınızı hazırladıktan sonra, şurubun soğumuş olduğuna dikkat ederek, şurubu yavaşça karın topunun gezdirin. Hazırladığınız şurup hayli tatlı olduğu için her bardak için 2 yemek kaşığından fazla kullanmamaya çalışın.

Tags: DondurmaKardan Meyveli Dondurma Yapımımeyveli dondurmaMeyveli Dondurma Yapımı
Previous Post

Osmanlı Padişahlarının En Sevdiği Yemekler

Next Post

Peynirli Mantar Dolması

Yemek Zevki Editör

Next Post
peynirli mantar dolması

Peynirli Mantar Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki