Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Karamelize Brüksel Lahanası

by Yemek Zevki Editör
28 Ocak 2017
in Sebze Yemekleri
473 20
0
Karamelize Brüksel Lahanası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Karamelize Brüksel Lahanası

(4 Kişilik)

Karamelize Brüksel Lahanası İçin Malzemeler:

1 kilo brüksel lahanası
1 adet limon
1 adet Meksika biberi
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber

Karamelize Brüksel Lahanası Hazırlanışı:

Brüksel lahanalarının baş kısımlarını kesin, dış yapraklarını soyup yapraklardan sağlam olanları ayırın. Temizleyip yıkadığınız Brüksel lahanalarını ortadan ikiye bölün. Geniş bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın, Brüksel lahanalarının düz kısımları altta kalacak şekilde karamelize olana kadar 5-6 dakika pişirin. Fırın tepsini yağlayın ve Brüksel lahanalarının karamelize olmuş kısımları üstte kalacak şekilde tepsiye yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
Sosu için; Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın, Meksika biberini ince ince doğrayın ve nar ekşisi ile birlikte hepsini derin bir kapta iyice karıştırın. Brüksel lahanaları fırından çıkar çıkmaz ayırmış olduğunuz dış yaprakları sıcak Brüksel lahanaları ile karıştırın, halen fırın tepsisindeyken sosunuzu ekleyin ve Brüksel lahanaları sosu tamamen emdikten sonra servis edin.

Fotoğraflar ve Yapım: Ece TAŞTAN

Tags: Karamelize Brüksel LahanasıKaramelize Brüksel Lahanası İçin Malzemeler:
Previous Post

Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

Next Post

Fırında Yer Elması ve Gremolata

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fırında Yer Elması ve Gremolata

Fırında Yer Elması ve Gremolata

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki