Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Yöresel Yemekler

Karadeniz Usulü Rize Kavurma

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Yöresel Yemekler
474 20
0
Karadeniz Usulü Rize Kavurma
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

12

Karadeniz Usulü Rize Kavurma Malzemeler:

> 1 buçuk kilo kuşbaşı doğranmış dana eti (dana kolundan seçilmiş olmalı)

> 200 gram iç yağı

> 1 çay bardağı ay çiçeği yağı

> Aldığı kadar su > 1 çorba kaşığı tuz

> 20 adet arpacık soğan

> 2 yemek kaşığı tereyağı

Karadeniz Usulü Rize Kavurma  Hazırlanışı:

Kuşbaşı doğranmış olan eti, iç yağı ve ay çiçeği yağını bir tencereye koyup kapağını kapatın ve yaklaşık 1 buçuk saat kısık ateşte pişmesini bekleyin. Etinizin sulandığını göreceksiniz, suyunu çekmesini bekleyip ardından eti aynı tencerede yavaş yavaş kavurmaya başlayın. Et zaten lokum gibi olmuş olacak. Kavrulmuş ete, üzerini geçmeyecek kadar su ve tuzun ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak kavurmanın demlenmesini bekleyin. Ayrı bir tavaya aldığınız tereyağı kızdırın ve içine arpacık soğanları katın. Kavurduğunuz soğanların rengi atınca altını kapatın ve kavurmanıza ekleyin. Biraz dinlendikten sonra Rize kavurmanız hazırdır, afiyet olsun.

Tags: Karadeniz Usulü Rize KavurmaKaradeniz Usulü Rize Kavurma HazırlanışıKaradeniz Usulü Rize Kavurma MalzemelerKaradeniz Usulü Rize Kavurma Tarifi
Previous Post

Karalahana Çorbası

Next Post

“En Beğenilen Marka” Pınar  

Yemek Zevki Editör

Next Post

“En Beğenilen Marka” Pınar  

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki