Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Sağlık

Kalıcı Kilo Kaybı ve Sağlıklı Bir Yaşam İçin Ara Öğün Tüketin!

by Yemek Zevki Editör
25 Şubat 2015
in Sağlık
488 5
0
Kalıcı Kilo Kaybı ve Sağlıklı Bir Yaşam İçin Ara Öğün Tüketin!
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

beslenmeSağlıklı ve kalıcı kilo kaybı, sağlıklı bir yaşam için gün içerisinde 3 ana öğün, 2–4 kez ara öğün tüketmeyi alışkanlık haline getirmek gerekiyor.

Ara öğünlerin sağlıklı beslenmede önemli yeri bulunuyor. Ara öğünlerin en başlıca olumlu etkisi; metabolizma hızını olumlu yönde etkilemesi ve kişinin kan şekerini dengelemesidir. Ara öğün yapan kişinin kan şekerleri daha stabil olacağı için kişide tatlı isteği azalır, hatta tatlı krizleri tamamen ortadan kalkabilir.

Ara öğün tüketen kişiler daha hızlı ve sağlıklı şekilde kilo verebileceğini belirten Uzman Diyetisyen İpek Ağaca, ara öğün alışkanlığı olan bir kişinin, ara öğün alışkanlığı olmayan diğer bir kişiye göre gün içerisinde daha az enerji aldığını, ara öğünlerin kilo kontrolü üzerinde etkili olduğunu söyledi. Bunun sebebi;

•Ara öğün alışkanlığı olan kişilerin kan şekeri dengede olduğu için kişi gün içerisinde açlık hissetmez ve böylece farkında olmadan besin alımları azalır.

•Ara öğünler, sonraki ana öğünlerde daha az besin tüketimini sağlayarak, günlük kalori alımını dengeler ve vücut ağırlığını korumaya yardımcı olur.

•Ara öğün alan kişide sık sık dengeli beslenmek, alışkanlık haline geldiği için metabolizma hızı da artar. Metabolizma hızının artmasına bağlı olarak da kilo kaybı hızlanır.

•Ayrıca kişide tatlı krizleri azaldığı/ortadan kalktığı için kişi yüksek kalori içeren çikolata veya diğer ağır tatlıları tüketmeyerek daha az kalori almış olur.

Ara öğünler ne zaman yapılmalı?

Ara öğünler, ana öğünden yaklaşık 2–2,5 saat sonra yapılmalıdır.

Örneğin sabah kahvaltısını 8.00 ‘de yapmış olun; sabah ara öğünü 10.00–10.30 gibi ; Akşam yemeği 19.00 gibi yenmişse; gece ara öğünü 21.00–21.30 gibi olmalıdır.

Ara öğünlerde sağlıklı besinler tercih edin

Kuru veya taze meyveler, ceviz-fındık-fıstık gibi yağlı tohumlar, light bisküvi – krakerler, esmer ekmek, beyaz peynir, şekersiz sütle yapılmış kahve, leblebi, grisini, dondurma gibi besinler ara öğünler için hem sağlıklı hem hafif alternatiflerdir.

İkindi ara öğünü diğerlerine göre daha önemli

Öğle yemeği ile akşam yemeği arasında genelde daha uzun bir süre olduğu için ikindi ara öğünü ara öğünler arasında en önemlisi. Kan şekerini dengelemek adına ikindi ara öğünü diğerlerine göre daha dengeli olmalı. Karbonhidrat kaynaklı besinlerin yanında (grisini, kraker, meyve gibi); protein kaynağı olan besinlerin (süt, yoğurt, peynir gibi) olması kan şekerini dengelemek adına önemli olduğunu belirten uzman diyetisyen İpek Ağaca örneğin, sabah ara öğününde kişi 1 porsiyon meyve tüketebilirken; ikindi ara öğününde meyvesinin yanına mutlaka süt, yoğurt vb. protein kaynağı bir besin eklemelidir dedi.

Tags: Et YemekleriHamur İşleri
Previous Post

Kışı Çorba Ve Bitki Çayıyla Geçirdik

Next Post

Yörsan Türkiye’nin Geleneksel Tatlarını Dünyayla Buluşturdu 

Yemek Zevki Editör

Next Post
Yörsan Türkiye’nin Geleneksel Tatlarını Dünyayla Buluşturdu 

Yörsan Türkiye’nin Geleneksel Tatlarını Dünyayla Buluşturdu 

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki