Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kabak Tatlısı

by Hatice Ünal
08 Ocak 2025
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Kabak Tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hazırlayan ve Fotoğraf: Özgür BAKIR

Malzemeler:

3 dilim kestane kabağı

1 portakal

Yarım çay bardağı pekmez

1 yemek kaşığı bal

Fıstık Ezmesi İçin:

1 su bardağı ayıklanmış yer fıstığı

2 yemek kaşığı bal

1 tatlı kaşığı kakao

Hazırlanışı:

Kabakları dilimleyip üzerine pekmez gezdirerek dökün. Bu şekilde 6 saat boyunca buzdolabında dinlendirin. Dinlendirdiğiniz kabakları tencereye alın. Kabuğunu soyduğunuz portakalı dilimleyip kabakların üzerine serpin. Çok kısık ateşte, 40-45 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Fıstık esmesi için, fıstıkları rondodan geçirerek un haline getirin.

Bal ve kakaoyu ekleyerek macunumsu bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Haşladığınız kabakları bal ekleyerek çatalla püre haline gelene dek ezin. Kelepçeli bir kalıbın içine yerleştirin. Fıstık ezmesini de bir sarımsak ya da patates ezeceği ile makarna formunda çıkartın. Kabakların üzerine yerleştirin. Servis etmeden önce kelepçesinden çıkartın.

 

Tags: kabakkabak tatlısıpumpkintatlı
Previous Post

Fırında Pancarlı Garnitür

Next Post

Pirinçle tüm gün enerjinizi koruyun!

Hatice Ünal

Next Post
Pirinçle tüm gün enerjinizi koruyun!

Pirinçle tüm gün enerjinizi koruyun!

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki