Hazırlayan ve Fotoğraf: Özgür BAKIR
Malzemeler:
3 dilim kestane kabağı
1 portakal
Yarım çay bardağı pekmez
1 yemek kaşığı bal
Fıstık Ezmesi İçin:
1 su bardağı ayıklanmış yer fıstığı
2 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Kabakları dilimleyip üzerine pekmez gezdirerek dökün. Bu şekilde 6 saat boyunca buzdolabında dinlendirin. Dinlendirdiğiniz kabakları tencereye alın. Kabuğunu soyduğunuz portakalı dilimleyip kabakların üzerine serpin. Çok kısık ateşte, 40-45 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Fıstık esmesi için, fıstıkları rondodan geçirerek un haline getirin.
Bal ve kakaoyu ekleyerek macunumsu bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Haşladığınız kabakları bal ekleyerek çatalla püre haline gelene dek ezin. Kelepçeli bir kalıbın içine yerleştirin. Fıstık ezmesini de bir sarımsak ya da patates ezeceği ile makarna formunda çıkartın. Kabakların üzerine yerleştirin. Servis etmeden önce kelepçesinden çıkartın.