Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Kabak Graten
Kabak Graten

Kabak Graten

Kabak Graten

Malzemesi
• 2 adet kabak
• 2,5 su bardağı süt
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 çorba kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• 100 gram kaşar peyniri rendesi
• Bir fiske tuz, karabiber

Kabak Graten Tarifi:
Kabakları kazıyın ve yıkayın. Enine ikiye bölün. 1 su bardağı süt
ile haşlayın. Kabakları sütün içinden alın ve içini kaşık yardımı
ile oyun. Diğer tarafta unu yağ ile kavurun, üzerine yumurta sarısı,
süt, tuz ve karabiberi ekleyerek pişirin. Kabakların üzerine
hazırladığınız beşamel sosu dökün. Kaşar rendesini de üzerine
serperek fırına verin.

Bir Yorum

  1. Nilüfercanim bdeimne evde kabak var, bugün senin tarifine göre mücver yapacagim, umarim senin gibi basarili olurum..öptüm

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir