Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Kabak Çiçeği Dolması

by Yemek Zevki Editör
07 Ağustos 2013
in Sebze Yemekleri
468 25
0
Kabak Çiçeği Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 20 adet kabak çiçeği
• 1adet soğan
• Yarım su bardağı zeytinyağı
• Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
• 1 büyük kahve fincanı pirinç
• 2 adet kuru incir
• 2 adet kuru kayısı
• 1 su bardağı su
• Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tuz
• Çay kaşığının ucu ile
öğütülmüş karabiber
• 5-6’şar dal maydanoz,
nane ve dereotu
• 1 adet domates
• 1 adet elma
Üzeri İçin:
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 çay bardağı su

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi;
Dolmanın harcını hazırlamak için yemeklik doğranmış soğanı yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirin. Dolmalık fıstık ekleyip soteleyin. Yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, kıyılmış incir ve kayısı ekleyip sotelemeye devam edin. Su ilave edip, pirinç yumuşayana dek pişirin. Pirinç yenecek derecede yumuşadığında tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz, nane ve dereotunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp, ocaktan alın. Sabah saat 06.00’da toplanmış kabak çiçeklerini suya batırıp-çıkararak temizleyin. İçlerini hazırladığınız harçla doldurun. Tencerenin tabanına dilimlenmiş domates ve domateslerin üzerlerine dilimlenmiş elma yerleştirin. Kabak çiçeklerini sıkıca yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve su ekleyip,
10 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Not:
Kabak çiçekleri narin bir dokuya sahip olduğundan, yıkadıktan hemen sonra iç harcını doldurup pişirin.

Tags: Ana YemeklerSağlıksebze yemekleri
Previous Post

Kuru Dutlu Rezene

Next Post

Zencefilli Limon Soslu Biftek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zencefilli Limon Soslu Biftek

Zencefilli Limon Soslu Biftek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki