Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Ispanaklı ve Kaymaklı Tart

by Hatice Ünal
24 Aralık 2021
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Ispanaklı ve Kaymaklı Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hazırlayan: Hayal Demirkol – Fotoğraf: Özgür Bakır

(4 – 6 Kişilik)

Malzemeler:

Hamuru için:

250 gram tereyağı

4,5 su bardağı un

2 çorba kaşığı kaymak

1 paket kabartma tozu

Yarım limon suyu

Tuz

İç Malzeme:

500 gram ıspanak

1 su bardağı lor peyniri

Birkaç dilim çeddar peynir

1 adet soğan

2 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı un

1,5 bardak süt

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Ispanakları yıkayıp süzün. Kıyılmış soğanı 1 çorba kaşığı kadar tereyağında kavurun. Daha sonra ıspanakları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. Lor peynirini ve küçük küçük doğranmış çeddar peynirini ekleyip karıştırın.

Sosu için; tereyağını eritip unu kavurun. Sıcak sütü azar azar ilave ederek koyu kıvamlı bir sos elde edin. Tuzunu ve taze çekilmiş karabiberini ekleyip tatlandırın. Sosunuz hazır. Hamur yoğurma kabında küp şeklinde kesilmiş tereyağını, unu, kaymağı, limon suyunu ve kabartma tozunu yoğurun. Hamuru yuvarlak tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp hemen üzerine ıspanakları yayın, sosu dökün.  Tekrar fırında 40-45 dakika daha pişirmeye devam edin.

#ıspanaklıvekaymaklıtart #ıspanaklıtart #kaymaklıtart #tart #food #yummy #desset

Previous Post

Turna Yemişli Yaprak Sarma

Next Post

İç Pilav

Hatice Ünal

Next Post
İç Pilav

İç Pilav

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki