Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Ispanaklı Açma Börek

Ispanaklı Açma Börek

Ispanaklı-Açma-Börek-yemek-zevkiIspanaklı Açma Börek İçin Malzemeler:

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

¾ su bardağı su

Ispanaklı karışım için:

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 kilo ıspanak

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber 

Üzeri için:

1 adet yumurtanın sarısı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

(1 küçük tepsi için ) 

Hazırlanışı:

Unu eleyin, tuzunu ekleyip harmanlayın. Suyu ilave edin. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

Ispanaklı karışım için ıspanakları yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın. Soğanı ay şeklinde doğrayın ve sıvı yağ ile kavurun. Ispanakları ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Tuzunu ve karabiberini ilave edip tatlandırın.

Dinlendirmiş olduğunuz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile hazır yufka inceliğinde açın. Her yufkanın üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. Yarım ay şeklinde kesip hamurun uzun kenarına ıspanaklı karışımdan yayın. Rulo şekline getirin, yağlanmış küçük boy bir fırın tepsisine ortasından başlayıp spiral şeklinde sararak diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tamamlayın. Yufkalar tamamlanınca üzerlerine önce zeytinyağı sonra da yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif hakkında: Böreğin iç malzemesine ufalanmış peynir ilave edebilirsiniz. Ispanak yerine pazı da çok iyi gidiyor.

OKU ➤  IŞIL IŞIL SAÇLAR İÇİN BU 9 BESİNİZİ HAYATINIZDAN EKSİK ETMEYİN..!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir