Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Mekânlar

İskender’in iyisi nasıl olur?

by Yemek Zevki Editör
15 Temmuz 2015
in Mekânlar
463 30
0
İskender’in iyisi nasıl olur?
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

baydonerEşsiz tadıyla yıllardan beri hemen hemen herkesin damaklarını şenlendiren İskender kebabın belli başlı incelikleri var… İşte bu müthiş lezzetin sırrını Baydöner Yönetim Kurulu Üyesi ve Executive Chef’i Hamza Çevik’ten dinliyoruz…

Türkiye’de döner ilk kez etin bir şişe takılmasıyla yüzyıllar öncesinde ortaya çıkıyor. Mucidi’nin ise Kastamonu’lu bir aşçı olduğu söyleniyor. Yıllar içinde ise bugünkü modern halini alıyor ve İskender kebap da yine yıllar içinde işi nasıl daha lezzetli bir hale getiririz düşüncesiyle ortaya çıkıyor. Türk kültürünün geleneksel lezzeti olan iskender, herkesin de bildiği gibi önemli ölçüde bir ustalık gerektiriyor. Öncelikle yaprak döner ve İskender dönerin farklı şeyler olduğunu unutmamak lazım. Yaprak döner yalnızca etten oluşup çok ince bir şekilde şişe dizilerek çok küçük parçalar halinde kesilirken, iskender et ve kıyma karı- şımı ile yapılıp uzun parçalar halinde kesiliyor.

İyi İskender İçin İşin Ehlini Bulmak Şart..!

İyi bir iskenderin sırrı öncelikle ‘üst düzey ustalık’ ve ‘her zaman kaliteli malzeme’ kullanımından geçiyor. İşinin ehli, bu konuda deneyimli ustalarla çalışmak da işin en önemli noktalarından biri. Neticede bizim işimiz lezzet. İşin ehli ustalar ve İskender’in gerçek fanatikleri çok iyi bilir ki; iyi bir iskenderin en önemli püf noktası kıvamında pişmesidir.

Tereyağı Önemli, Mikrodalga Lezzet Bozar…

Lezzetli ve kaliteli bir iskender için önemli olan başka bir konu da iskenderin servisi. Önce pidelerin ızgarada iyi bir şekilde kızartılması gerekiyor. Doğranmış pide tabağa diziliyor. Pidelerin sosu döküldükten hemen sonra tabağa yoğurt konulup, sonrasında üzerine dönerler yerleştiriliyor. Daha sonra tabak tekrar soslanıyor ve tereyağı, hazırlanmış olan İskender’in üzerine gezdiriliyor. Sonrasında da salamandırada tekrar ısıtılarak servise hazırlanıyor. Tabak asla mikrodalgada ısıtılmamalı. Tereyağı, İskender hazırlandıktan bir süre sonra dökülürse İskender soğur. İskender hazır olduğu halde sosu bekletirseniz, lezzetini kaybetmesi kaçınılmazdır. Tüm bu işlemlerin hepsinin seri bir biçimde gerçekleştirilmesi gerekiyor…

Tags: Baydöneriskenderkebap
Previous Post

Sebzeli Haçapuri

Next Post

Çilek Püreli Hafif Tatlı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çilek Püreli Hafif Tatlı

Çilek Püreli Hafif Tatlı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki