Ana Sayfa » Haber Turu » İrlanda’nın yemek kraliçesi Rachel Allen Türkiye’de!

İrlanda’nın yemek kraliçesi Rachel Allen Türkiye’de!


Prens Charles, Marlon Brando, Johnny Depp ve Debra Winger gibi birçok ünlü isme yemek hazırlayan İrlanda’nın yemek kraliçesi Rachel Allen Türkiye’de. Türk kadınlarından ilham alarak hazırladığı Carte d’or Tatlı Sırlar kitabının tanıtımı için Türkiye’ye gelen Allen, baklava, gül suyu, lokum, lokma gibi geleneksel lezzetlerimizi dondurmayla yorumladı.

Türkiye dondurma sektörünün lideri Algida’nın ev tipi dondurma markası Carte d’Or, İrlanda’nın yemek kraliçesi Rachel Allen’ın hazırladığı Carte d’Or’dan Tatlı Sırlar kitabı için bir tanıtım toplantısı düzenledi. 3 Eylül Salı günü Doors Akademi’de düzenlenen toplantıya Algida Pazarlama Direktörü Leyal Eskin Yılmaz, Carte d’Or Marka Müdürü Sevgi Gür ve İrlanda’nın yemek kraliçesi olarak tanınan Rachel Allen katıldı.

Carte d’Or’dan Tatlı Sırlar kitabının tanıtım toplantısında Türk kadınlarından ve Türk kültüründen çok etkilendiğini belirten Allen, “Tariflerimi oluştururken farklı kültürlerden beslenmek benim için çok önemli bu nedenle geleneksel mutfakları tatmayı çok seviyorum. Ancak Türk mutfağına özel bir ilgim var. Bu kadar geniş bir yemek kültürüne sahip olan bir mutfaktan esinlenmemek mümkün değil’ dedi. Allen toplantıda “Kaymaklı Carte d’Or ile Lokumlu Saray Dondurması” ve “Bitter Çikolatalı Carte d’Or ile Pişmaniye Yatağında Tarçınlı Armut” tatlısını hazırladı.

Tatlı tariflerinde özellikle dondurma kullanmayı tercih etiğini belirten Allen, dondurma ve tatlının sihirli bir uyumu olduğunu, dondurmanın tatlıyı hafiflettiğini söyledi.

Türkiye dondurmada; kaymak, çikolata ve çilek seviyor

Ev tipi dondurma pazarının büyümesinde, inovasyonun çok büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Algida Pazarlama Direktörü Leyal Eskin Yılmaz, “Farklılaşma en başta tatla sağlanabiliyor. Türk tüketicisinin çeşit olarak kaymak, çikolata ve çileği daha çok tercih ettiğini görüyoruz. Bu noktada lider olmanın sorumluluğuyla üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için 20 yıldır, birbirinden farklı yerel tatları dondurmalarımızla bir araya getirdik” dedi.

OKU ➤  Izgara Elmalı Hellim Peyniri

2012 yılı sonunda kişi başına düşen ev tipi dondurma tüketiminin Amerika’da 10,3 litre, Almanya’da ise 6,5 litre iken Türkiye’de bu rakamın 2.4 litre olduğunu belirten Leyal Eskin Yılmaz, “Bu fark, diğer ülkelere kıyasla Türkiye’de henüz 4 mevsim boyunca dondurma yeme alışkanlığının tam olarak yerleşmemesinden kaynaklanmaktadır” dedi. Yılmaz, 1993 yılından bu yana evde dondurma tüketimini genişletmek adına yaptıkları çalışmalar sonucu, 20 yılda Türkiye’de tam 1 milyar 131 milyon porsiyon, yani 131 milyon litreye eşdeğer Carte d’Or tüketildiğini, bu rakamın Türkiye nüfusunun 17 katı kadar kişinin Carte d’Or tüketmesine denk olduğunu ifade etti.

Carte d’Or’un varsa tatlın var!

Algida Pazarlama Direktörü Yılmaz, ilham veren işbirliğiyle ilgili olarak, “Carte d’Or dondurmadaki uzmanlığını daima kendi alanının uzmanlarıyla bir araya geldiği işbirlikleri ve karşılıklı beslendiği projelerle geliştirdi. Carte d’Or, kendi mutfağına kapanan bir marka olmanın ötesine geçerek hem işbirliği yaptığı uzmanlardan ilham aldı hem de katkı sağlamaya açık dondurma severlerden esinlendi. “Carte d’Or’un varsa tatlın var” kampanyamızla amacımız; tüketicilerimize dondurmadan aldıkları ilham ve ünlü şeflerin uzmanlığıyla bugüne kadar hiç denemedikleri ama aslında kolayca uygulayabilecekleri tarif alternatifleri sunmak ve kendi tariflerini yapma konusunda ilham vermek” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir