Ana Sayfa » Haber Turu » İçim “Üstün Lezzet Ödüllü” peynirleri ile Türk damak tadını dünyaya tanıtıyor

İçim “Üstün Lezzet Ödüllü” peynirleri ile Türk damak tadını dünyaya tanıtıyor

icim“Yiyeceklerin Michelin Rehberi” olarak anılan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’ tarafından ödüllendirilen İçim; peynir kategorisinde 4 farklı ürünü ile “Üstün Lezzet” ödülünün sahibi.  Bu kategoride ödüle sahip Türkiye’nin ilk ve tek markası olan İçim, Türk damak tadını dünyayla buluşturuyor.

İçim peynir ailesinin en sevilen 4 ürünü; İçim Süzme Beyaz Peynir, İçim Labne, İçim Beyaz Peynir ve İçim Kaşar Peynirinin lezzeti; Belçika’da kurulu Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (International Taste and Quality Institution-ITQI) jürisinde yer alan uzman şefler tarafından tescillendi. Enstitü tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında İçim peynirleri “Üstün Lezzet Ödülü”ne (Superior Taste Award) layık bulundu.

Lezzet alanında dünya çapında en prestijli kuruluşlardan biri kabul edilen ITQI; İçim Süzme Beyaz Peynir’i en büyük ödül olan 3 yıldızlı “Sıra Dışı Lezzet” unvanı ile ödüllendirirken; labne, beyaz peynir ve kaşar peyniri kategorilerini 2 yıldızlı “Dikkat Çekici Lezzet” unvanına layık buldu.

“Lezzeti şansa bırakmıyoruz”

Ak Gıda Başkanı Ali Sözen, İçim markalı peynirleriyle yurt dışında başarı elde etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, şunları söyledi: “Aydın fabrikamız, dünyanın 2. büyük peynir üretim hattına sahip. Bu değerli ödülümüzü burada ürettiğimiz ürünlerle aldığımız için ayrıca gururluyuz. Güçlü bir marka olabilmenin ilk şartı üretilen ürünlerin yüksek kalite standartlarında sunulmasıdır. İçim olarak üretim standartlarımızı daima en iyiye ulaştırmayı hedefliyor ve lezzeti şansa bırakmıyoruz. Ülkemizde beğeniyle tüketilen İçim peynirlerinin lezzetinin uluslararası alanda da tescillenmesinin üretimdeki titizliğimiz ve operasyonel mükemmeliyetçiliğimizin bir sonucu olduğuna inanıyoruz.icim1

Ödül, yüzde 70 üzerinde puan alan ürünlere veriliyor

The Maîtres Cuisiniers ve The Académie Culinaire, The Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, The Federazione Italiana Cuochi, The Jeunes Restaurateurs d’Europe, The Associaciones des Cocineros de España, The World Master Chefs Society, The Verband der Köche Deutschlands ve The Association de la Sommellerie Internationale (ASI) gibi 15 farklı Avrupa ülkesinden en prestijli aşçılık ve içecek dernekleri üyelerinin oluşturduğu ITQI jürisi, sadece yüzde 70 ve üzerinde puan alan ürünleri ödüllendiriyor.

Yüzde 70-80 arası puan alan ürünlere bir yıldız veriliyor ve “İyi Tat” ödülüne layık bulunuyor. Yüzde 80-90 arası puan alan ürünlere iki yıldız veriliyor ve “Dikkat Çekici Lezzet” sıfatı ile ödüllendiriliyor. Yüzde 90 ve üzeri puan alan ürünlere üç yıldız verilirken “Sıra dışı Lezzet” unvanına layık bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir