Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

İç Pilav

by Hatice Ünal
30 Aralık 2021
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
İç Pilav
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande Göksan  – Yapım: Executive Chef Rafet İnce  –  Prodüksiyon: İnci Bak Tarif: Feyzan Özsinan

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 adet büyük boy beyaz soğan

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı et suyu

3 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 çorba kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı tarçın

Tuz, karabiber, yenibahar

12-15 adet közlenmiş kestane

1 çay bardağı nar tanesi

Hazırlanışı:

Pirinci 1 tatlı kaşığı limon suyu ve tuz ilave edilmiş kaynar suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün. Közlenmiş kestaneleri soyup nohut büyüklüğünde doğrayın. Tereyağını ve zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp ince kıyılmış soğanı, dolmalık fıstıkları ve pirinci kavurun. Sıcak et suyunu, tuzu, tarçını, kuş üzümünü ve baharatını ekleyerek tatlandırın. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, doğranmış kestaneleri ve nar tanelerini ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin.

#içpilav #pilav #yeniyıl #2022 #food #yummy #dessert

Previous Post

Ispanaklı ve Kaymaklı Tart

Next Post

Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı

Hatice Ünal

Next Post
Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı

Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki