Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Hurmalı Kuru Fasulye

by Yemek Zevki Editör
11 Ağustos 2016
in Sebze Yemekleri, Tarifler
478 15
0
Hurmalı Kuru Fasulye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

hurmali-kuru-fasulye

Hurmalı Kuru Fasulye Malzemeler:
•1,5 su bardağı kuru fasulye
•6-7 adet hurma
•1 adet soğan
•1 adet büyük boy domates
•2-3 adet çarliston biber
•1 tatlı kaşığı domates salçası
•2 çorba kaşığı sıvı yağ
•Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber

Hurmalı Kuru Fasulye Hazırlanışı:
Kuru fasulyeyi bir gün öncesinden soğuk su ile ıslatın. Ertesi gün suyunu süzdürün. Derin bir tencerede bol su ile veya düdüklü tencerede diri kıvamda haşlayın. Suyunu süzdürün. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Biber ve hurmaların da çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Tavada sıvı yağı kızdırıp soğanı kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. 2-3 su bardağı sıcak su ekleyip birkaç taşım kaynatın. Haşlanmış fasulyeleri, biber ve domatesleri ilave edin, tuzunu ve baharatını ekleyip tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan alın. İsteğe göre servis sırasında kıyılmış maydanoz ilave edin. Sıcak servis yapın.

Tags: Hurmalı Kuru FasulyeHurmalı Kuru Fasulye Tarifikuru fasulyekuru fasulye TarifiKuruFasulyeTarifiKuruFasulyeYemeği
Previous Post

Buğdaylı ve Nohutlu Yaz Çorbası

Next Post

Tahinli Nohut Püresi Yatağında Taze Baharatlı Piliç Izgara

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tahinli Nohut Püresi Yatağında Taze Baharatlı Piliç Izgara

Tahinli Nohut Püresi Yatağında Taze Baharatlı Piliç Izgara

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki