Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı Malzemeler:
1 litre süt
200 gram toz şeker
80 gram tereyağı
80 gram un
50 gram Hindistan cevizi
150 gram ekmek kadayıfı
150 gram kırmızı orman meyveleri
100 gram kaymak
8 parça gümüş yaprak (isteğe göre)
Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı Hazırlanışı:
Geniş bir tencerede önce tereyağının yarısını (40 gr) yağı eritin. Unu ekleyip 4,5 dakika kavurun. Sütü ve şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Mikserle çok düşük devirde 5 dakika kadar çırpın. Kalan 40 gram çiğ tereyağına, Hindistan cevizini ilave edin. Mikserle 10 dakika boyunca çırpın ki yoğun bir kıvam elde edin. Servis kaselerine önce ince dilimler halinde ekmek kadayıflarını yerleştirin. Üzerlerine de muhallebiyi paylaştırın. İsteğe göre kırmızı orman meyveleri ve mevsim meyveleri püresi (kayısı, şeftali gibi) ve kaymak ile tatlının sunumunu tamamlayın.