Hamsi Pilaki ve Lavantalı Pancar Turşusu Tarifi
Hamsi Pilaki ve Lavantalı Pancar Turşusu İçin Malzemeler:
Pilaki İçin:
500 gram hamsi
4 adet pancar
4 adet arpacık soğan
Yarım limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet yıldız anason
1 dal taze kekik
Tuz
Tane karabiber
2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
2 diş sarımsak
Turşu İçin:
100 gram kaya tuzu
1 dal kuru lavanta
1 su bardağı su
Yarım su bardağı elma sirkesi
1 çay bardağı toz şeker
Çıtır Kinoa Cipsleri İçin:
100 gram kinoa
500 gram su
Tuz
Hamsi Pilaki ve Lavantalı Pancar Turşusu Hazırlanışı:
Turşuları hazırlamak için; Pancarları küp küp doğrayın ve diğer malzemelerle birlikte 10 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletin. Hamsileri kılçıklarından ayırın ve rulo halinde sararak kürdanlara geçirin. Bu işlemi uygularken kuyrukları yukarı gelecek şekilde ayarlarsanız daha güzel bir sunum elde edebilirsiniz.
Bu sırada pilaki harcını hazırlayın; Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve sarımsakları sadece birkaç parçaya ayırarak
tavaya ilave edin. Renkleri altın sarısı olduktan sonra halka şeklinde doğranmış soğanları ve sonrasında limon hariç tüm malzemeleri ekleyin. Çok ağır ateşte 10 dakika kadar pişmeye bırakın ve daha sonra hamsileri içine yerleştirin ve hemen ardından tavayı ateşten alın. İçerisine limon dilimlerini ilave ettikten sonra buzdolabında biraz dinlendirin.
Kinoa cipslerini hazırlamak için ise; Kinoayı hamur olana kadar kaynatın, suyunu çekince yağlı kağıdın üzerine incecik olacak şekilde yayın. Sonrasında 50 derecede 2 saat kadar fırınlayın. Kuruttuğunuz kinoayı yağda kızarttıktan sonra hamsi pilaki ile servis edin.