Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 25)

Haber Turu

DİYABETLE BAŞ ETMENİN YOLLARI

DİYABETLE BAŞ ETMENİN YOLLARI! Dünyada yaklaşık 347 milyon kişide diyabet olduğu tahmin ediliyor ve önümüzdeki 10 yıl içinde diyabet nedeni ile ölüm oranının yüzde 50 artacağı tahmin ediliyor. Ülkemizde ise 20 yaş üzerindeki her 20 kişiden 3’ü diyabet hastalığı ile karşı karşıya. Ancak birçok kişi diyabetinden haberdar değil, ya da yeterince tedavi olmuyor. Diyabetin her zaman kontrol altında tutulması gereken …

Devamını oku »

İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu: “GÜVENLİ GIDA TÜKETİMİ İÇİN ÜRÜN ETİKETİNİ MUTLAKA OKUYUN”

  Gıda ürünleri satın alırken üzerindeki bilgilere ne kadar bakıyoruz? İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve gıda güvenliği alanında yürütülen Tat Gıda’nın “Farkındayım” projesinin danışmanı Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, tüketicilerin genelde son kullanma tarihlerine baktığını ancak etiketin bütününü okuma alışkanlığının zayıf olduğunu söylüyor. Gıdanın alım kararından saklama ve tüketme koşullarına kadarki sürecin güvenli gıda tüketimi için son …

Devamını oku »

BigWhite Gayrettepe’ de Açıldı!

Gayrettepe’ de 10 Kasım Salı günü saat 20.00’ de açılışını gerçekleştiren ‘ BigWhite ’ leziz mönüsü, kaliteli sunumu  ve sıcak ortamı ile sizleri unutamayacağınız bir deneyime davet ediyor. Sanat ve spor dünyasından Kerem Tunceri, Okan Buruk gibi birçok ismin katıldığı açılışta davetliler keyifli dakikalar yaşadı. Şehrin durak noktalarından biri haline gelen Gayrettepe’ de her öğün bahçe keyfi yapabileceğiniz Big White’ …

Devamını oku »

Türk Yemeklerini En Çok Seven Yabancılar Ruslar Ve Almanlar

Seyahat arama sitesi momondo’nun araştırmasına göre Türk yemeklerini en çok Türkler seviyor. Türklerin yurtdışındaki favorisi İtalyan mutfağıyken, Türk mutfağını en çok beğenen yabancı turistler ise Ruslar ve Almanlar Lezzetli yemekler, güzel bir tatilin olmazsa olmazlarından. Peki en güzel yemekleri tatmak için hangi ülkeye gitmeli? Seyahat arama sitesi momondo, 15 ülkede yaptığı araştırmada katılımcılara en çok hangi ülkenin yemeklerini sevdiklerini sordu. …

Devamını oku »

Turna Yemişi Antibiyotik Kullanımını Azaltıyor

Uluslararası Polifenol ve Sağlık Konferansı’nda, turna yemişinin sağlığa faydaları ve antibiyotiğe alternatif besinler tartışıldı   Yeni araştırma sonuçları cranberry olarak da bilinen turna yemişinin antibiyotik kullanımını azaltabileceğini göste riyor   Fransa’da, 5 Kasım 2015 tarihinde, gerçekleştirilen Uluslararası Polifenol ve Sağlık Konferansı’nda gündem maddelerinden biri de turna yemişi tüketiminin antibiyotik kullanımını azalatabileceğiydi. Yeni yapılan araştırmalar, Türkiye’de cranberry olarak da bilinen turna …

Devamını oku »

Diyabetli Bireyler Derisiz Tavuk Etini Beslenme Planlarından Eksik Etmemeli

Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu uzmanları, “Dünya Diyabet Günü” kapsamında, diyabet tedavisinde kan şekeri kontrolünü sağlamak için sağlıklı beslenme alışkanlığının yaşam boyu kazanılmasının önemli olduğunu vurguladı.  Bireyin yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrenmesinin sağlıklı bir yaşamın temelini oluşturduğunu belirten uzmanlar, protein zengini tavuk etinin beslenme planlarından çıkarılmaması gerektiğine dikkat çekti.   Bireylerin doğru beslenme alışkanlığı kazanarak yeterli ve dengeli beslenmesi, büyüme ve …

Devamını oku »

PAŞABAHÇE’DEN IŞILTILI BİR SERİ: LİNKA

Evlerin vazgeçilmezi Paşabahçe sofraların ihtişamını artıracak yeni bardak serisi Linka’yı satışa sundu. İnce yapısıyla zarif bir görüntü sergileyen Linka serisi, içecek sunumlarına modern bir hava katacak.   Cam tutkunlarının favorisi Paşabahçe, yepyeni serilerle bardak ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Paşabahçe’nin klasikleşmiş serilerden ilham alarak modern çizgilerle tasarladığı son serisi Linka, sofraların ihtişamını artıracak.   Geniş hacimli Linka serisi, modern çizgi …

Devamını oku »

BERNARDO ’DAN İÇİNİZİ ISITACAK ÜRÜNLER

Tasarım çeşitliliğiyle ve geniş ürün gamıyla dikkat çeken atan Bernardo, soğuk günleri sıcak lezzetlerle keyifle geçirmek isteyenler için iç ısıtan öneriler sunuyor. Soğuk havalarda sıcak sofralarda buluşturan Bernardo, sevdikleriniz için özenle hazırladığınız yemeklere şıklık katıyor. Kalabalık davetler, özel günler hatta günlük kullanım için Bernardo yemek takımları göz dolduracak. Yemek takımınızla uyumlu porselen çorba servis tenceresi, kışın en çok kullandığınız mutfak …

Devamını oku »

BIG CHEFS ’DEN YENİ YILA YEPYENİ LEZZETLER!

Samimi atmosferi ve doğu- batı sentezinden oluşan özgün lezzetleri ile yeme – içme dünyasına yön veren Big Chefs’in, kış mevsimine özel tatlarla yenilenen menüsü, sizi eşsiz bir lezzet deneyimine davet ediyor! Klasik lezzetlere kattıkları yorumlarla iştah kabartan, özgün ve keyifli sunumlarıyla da göz zevkine hitap eden Büyük Şefler’in yenilenen menüsünde, kahvaltıdan atıştırmalıklara, çorbalardan ana yemeklere tatlılardan içeceklere kadar oldukça zengin çeşitlilikte, kış …

Devamını oku »

Global Restoran Yatırımları ’nın Genel Müdürü Bahar Özürün oldu

‘İyi Et Herkesin Hakkı’ sloganıyla restoran sektöründe iddiasını ortaya koyan Global Restoran Yatırımları ’nda Genel Müdürlük görevine Bahar Özürün getirildi. Global Restoran Yatırımları Genel Müdürlüğü görevine Eylül 2015 tarihi itibarıyla et ürünleri ve perakende sektörünün deneyimli isimlerinden Bahar Özürün getirildi. Bahar Özürün, Bereket Döner’de 10 yılı aşkın bir süre yürüttüğü Genel Müdürlük görevi boyunca hazır döner ve perakende sektöründe birçok …

Devamını oku »