Hızlı akan şehir yaşamında koşturma, toplantılar, trafik ve hayata yetişme telaşı beslenmemize odaklanmamızı zorlaştırıyor. Üzerine bir de şehirde görünmez kaloriler eklenince her sene tartılara olan küskünlüğümüzün artması işten bile olmuyor. Diyetisyen & Yaşam Koçu Gizem Şeber vereceği püf noktalarla her sene bir beden büyümeyi engellemeye yardımcı oluyor. Ülkemizdeki obezite oranının yüzde 33’e ulaştığı ve son 5 senede yaklaşık yüzde 20 …
Devamını oku »Haber Turu
Abrahamson Metodu ile Gluten Bağımlılığından Arınmak Mümkün!
NEDİR BU GLUTEN ALERJİSİ? Gluten alerjisi ya da gluten intoleransı olarak geçen rahatsızlık, hiç azımsanmayacak sayıda insanın glutene bağlı olarak bedenlerinde geliştirdikleri bir çeşit reaksiyon sonucunda oluşuyor. Hatta çoğu insan gluten alerjisi olduğunun farkına varmadan yaşıyor ve gluten alerjisi belirtileri yaşasa da bunların farklı hastalıkların habercisi olduğunu düşünüyor. Tek seansta gluten ve şeker bağımlılığına son veren Abrahamson Metodu Uzmanları …
Devamını oku »Olive Farm ‘dan Sofralara Zeytin Dalı
Zeytin ağaçları, budanarak Olive Farm içindeki ahşap atölyesinde tüm kimyasallardan uzak, hepsi birer tasarım ürünü olan mutfak malzemeleri ve oyuncaklara dönüşüyor Organik sertifikalı Olive Farm çiftliğinde yetişen zeytinler yılda bir kez budanıyor ve kurutulduktan sonra çiftlik içindeki marangozhanede mutfak servis gereçlerine dönüşüyor. Kimyasal kullanılmayan ürünler halis zeytinyağı ile parlatılıyor ve kullanıma hazır hale geliyor. Olive Farm’ın ahşap ürünleri arasında sunum …
Devamını oku »DİYABETLE BAŞ ETMENİN YOLLARI
DİYABETLE BAŞ ETMENİN YOLLARI! Dünyada yaklaşık 347 milyon kişide diyabet olduğu tahmin ediliyor ve önümüzdeki 10 yıl içinde diyabet nedeni ile ölüm oranının yüzde 50 artacağı tahmin ediliyor. Ülkemizde ise 20 yaş üzerindeki her 20 kişiden 3’ü diyabet hastalığı ile karşı karşıya. Ancak birçok kişi diyabetinden haberdar değil, ya da yeterince tedavi olmuyor. Diyabetin her zaman kontrol altında tutulması gereken …
Devamını oku »İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu: “GÜVENLİ GIDA TÜKETİMİ İÇİN ÜRÜN ETİKETİNİ MUTLAKA OKUYUN”
Gıda ürünleri satın alırken üzerindeki bilgilere ne kadar bakıyoruz? İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve gıda güvenliği alanında yürütülen Tat Gıda’nın “Farkındayım” projesinin danışmanı Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, tüketicilerin genelde son kullanma tarihlerine baktığını ancak etiketin bütününü okuma alışkanlığının zayıf olduğunu söylüyor. Gıdanın alım kararından saklama ve tüketme koşullarına kadarki sürecin güvenli gıda tüketimi için son …
Devamını oku »BigWhite Gayrettepe’ de Açıldı!
Gayrettepe’ de 10 Kasım Salı günü saat 20.00’ de açılışını gerçekleştiren ‘ BigWhite ’ leziz mönüsü, kaliteli sunumu ve sıcak ortamı ile sizleri unutamayacağınız bir deneyime davet ediyor. Sanat ve spor dünyasından Kerem Tunceri, Okan Buruk gibi birçok ismin katıldığı açılışta davetliler keyifli dakikalar yaşadı. Şehrin durak noktalarından biri haline gelen Gayrettepe’ de her öğün bahçe keyfi yapabileceğiniz Big White’ …
Devamını oku »Türk Yemeklerini En Çok Seven Yabancılar Ruslar Ve Almanlar
Seyahat arama sitesi momondo’nun araştırmasına göre Türk yemeklerini en çok Türkler seviyor. Türklerin yurtdışındaki favorisi İtalyan mutfağıyken, Türk mutfağını en çok beğenen yabancı turistler ise Ruslar ve Almanlar Lezzetli yemekler, güzel bir tatilin olmazsa olmazlarından. Peki en güzel yemekleri tatmak için hangi ülkeye gitmeli? Seyahat arama sitesi momondo, 15 ülkede yaptığı araştırmada katılımcılara en çok hangi ülkenin yemeklerini sevdiklerini sordu. …
Devamını oku »Turna Yemişi Antibiyotik Kullanımını Azaltıyor
Uluslararası Polifenol ve Sağlık Konferansı’nda, turna yemişinin sağlığa faydaları ve antibiyotiğe alternatif besinler tartışıldı Yeni araştırma sonuçları cranberry olarak da bilinen turna yemişinin antibiyotik kullanımını azaltabileceğini göste riyor Fransa’da, 5 Kasım 2015 tarihinde, gerçekleştirilen Uluslararası Polifenol ve Sağlık Konferansı’nda gündem maddelerinden biri de turna yemişi tüketiminin antibiyotik kullanımını azalatabileceğiydi. Yeni yapılan araştırmalar, Türkiye’de cranberry olarak da bilinen turna …
Devamını oku »Diyabetli Bireyler Derisiz Tavuk Etini Beslenme Planlarından Eksik Etmemeli
Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu uzmanları, “Dünya Diyabet Günü” kapsamında, diyabet tedavisinde kan şekeri kontrolünü sağlamak için sağlıklı beslenme alışkanlığının yaşam boyu kazanılmasının önemli olduğunu vurguladı. Bireyin yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrenmesinin sağlıklı bir yaşamın temelini oluşturduğunu belirten uzmanlar, protein zengini tavuk etinin beslenme planlarından çıkarılmaması gerektiğine dikkat çekti. Bireylerin doğru beslenme alışkanlığı kazanarak yeterli ve dengeli beslenmesi, büyüme ve …
Devamını oku »PAŞABAHÇE’DEN IŞILTILI BİR SERİ: LİNKA
Evlerin vazgeçilmezi Paşabahçe sofraların ihtişamını artıracak yeni bardak serisi Linka’yı satışa sundu. İnce yapısıyla zarif bir görüntü sergileyen Linka serisi, içecek sunumlarına modern bir hava katacak. Cam tutkunlarının favorisi Paşabahçe, yepyeni serilerle bardak ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Paşabahçe’nin klasikleşmiş serilerden ilham alarak modern çizgilerle tasarladığı son serisi Linka, sofraların ihtişamını artıracak. Geniş hacimli Linka serisi, modern çizgi …
Devamını oku »