Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 2)

Haber Turu

Sağlık aşılayan üretim, koronavirüs günlerinde de bütün hızıyla devam ediyor

Koronavirüs günlerinde de üretimini tüm hızıyla sürdüren Teksüt, en üst seviyede uygulanan hijyen kurallarına ek olarak çeşitli önlemleri uygulamaya aldı. Personelin güvenle çalışması için mesafeli çalışma düzenine geçildi, tüm birimlerde dezenfeksiyon önlemleri arttırıldı, hammadde tedariği güvenceye alındı. Süt ve süt ürünleri; yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme için en gerekli temel besin grubu arasında yer alıyor. Toplum olarak eve kapandığımız koronavirüs …

Devamını oku »

Saf Lezzet Aşkıyla Ramazan’a Özel Tarifleri Keşfedin

Fotoğraflar: Serhat AKAVCI Yapım: İnci BAK Enginarlı ve Mantarlı Çorba  4 Kişilik Malzemeler: 3-4 yemek kaşığı Safya Ayçiçek Yağı 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy enginar, temizlenmiş 1 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek 6-7 adet mantar 5-6 su bardağı tavuk veya et suyu, kaynar 1 çay kaşığı zerdeçal 1-2 dal kişniş veya maydanoz …

Devamını oku »

Karantinada hamur da açarım, kendime de bakarım

Koronavirüs ile değişen satın alma alışkanlıklarını mağazalarındaki gelişmelere göre değerlendiren Metro Türkiye, bugünlerde gıda ve gıda dışı birçok üründe ortalama 5 ila 10 kat arasında artış yaşandığını açıkladı. Artışa göre, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde daha fazla zaman geçiren tüketiciler kişisel bakımlarına daha fazla vakit ayırıyor, mutfakta ise yeni tatlar deniyor. Koronavirüs ile değişen satın alma davranışlarını Türkiye genelindeki 37 mağazasındaki …

Devamını oku »

Organik gıdada şampiyon yumurta

Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı. Merkezin kurucu direktörü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Sami Karaca, Doç. Dr. Özlem Hesapçı ve araştırmacı Gözde Baycur’dan oluşan ekibin yürüttüğü araştırma sonuçlarına göre; Türkiye’de en çok tüketilen organik gıda, araştırmaya katılanların yüzde 76’sının tükettiğini belirttiği yumurta oldu. Organik yumurtayı %63 ile meyve-sebze, yüzde 54 ile bal, …

Devamını oku »

Doğallığın yeni tarifi; Naturali Bitki Çayları

Her biri içerisinde bulundurduğu bitkilerle doğal şifa kaynağı olan Naturali Bitki Çayları, 16 farklı çeşidi ve yenilenen marka yüzüyle raflardaki yerini aldı. Elma-Tarçın-Karanfilden oluşan özel bir karışım çayı, sindirim sistemine fayda sağlayan Kayısılı Form Çayı, birçok tadı ve şifayı içerisinde bulunduran Meyve Karnavalı, aroması ve kokusuyla eşsiz bir lezzet sunan Vanilyalı Roybos gibi yeni tatların yanında, evlerin olmazsa olmazı; Ihlamur, …

Devamını oku »

Zeytinyağından Sonra Sofralık Zeytin İhracatı da Artışa Geçti

Zeytinyağından sonra sofralık zeytin ihracatı da artışa geçti

Zeytinyağından sonra sofralık zeytin ihracatı da artışa geçti Zeytinyağının ihracat rekorları kırdığı 2017/18 sezonunda, Zeytin ihracatı da zeytinyağına ayak uydurdu. Sofralık zeytin ihracatı yüzde 14’lük artış yakaladı ve 71 milyon 53 bin dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırdı. 2016/17 sezonunun ilk yarısındaki sofralık zeytin ihracatı ise; 62 milyon 225 bin dolar olmuştu. Ege İhracatçı Birlikleri verilerine göre; sofralık zeytin ihracatında sezonların ilk …

Devamını oku »

İş Toplantılarında Yüksek Performans İçin 10 İpucu

İş Toplantılarında Yüksek Performans İçin 10 İpucu

İŞ TOPLANTILARINDA YÜKSEK PERFORMANS İÇİN 10 İPUCU QNET Türkiye ailesi, Fairmont Hotel’de girişimcilerine yönelik düzenlediği fuarda bir araya geldi. 500’ü aşkın Bağımsız Temsilci’nin katıldığı “QNET Girişimcileri Güçlendiriyor” konseptli fuarda girişimcilik hakkında bilgi verildi, QNET ürünleri tanıtıldı. Fuarda QNET’in 20. yılında gerçekleşecek olan projeleri özel olarak vurgulandı. QNET’in Global Güzellik Uzmanı Sunny’nin de katıldığı fuarda cilt bakımı gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra …

Devamını oku »

Dünyanın En Kapsamlı Fransız Gastronomi Festivali Gabbro’da

Dünyanın En Kapsamlı Fransız Gastronomi Festivali Gabbro’da

DÜNYANIN EN KAPSAMLI FRANSIZ GASTRONOMİ FESTİVALİ GABBRO’DA 21 Mart’ta, Fransız Dışişleri Bakanlığı öncülüğünde, 150 ülkede düzenlenecek uluslararası Fransız gastronomi etkinliğine İstanbul’da GABBRO ev sahipliği yapıyor. Fransız mutfağının “UNESCO Dünya Kültür Mirası” olarak kabul edilmesinin ardından ilki 2015’te düzenlenen etkinliğin dördüncüsü bu yıl Gabbro’da gerçekleşecek. Uluslararası Goût de/Good France etkinliği, Fransız usulü “Art de vivre” (yaşama sanatı) ve “güzel yemeğe” saygı …

Devamını oku »

Derya Şensoy Marmara Park’ta Şans Dağıttı

Derya Şensoy Marmara Park'ta Şans Dağıttı

Türkiye’nin ilk “galaksi” temalı alışveriş merkezi Marmara Park’ın açılışının 5. yılı nedeniyle düzenlenen kutlama etkinliklerinin ilk konuk sanatçısı Derya Şensoy oldu. 2012 yılında Beylikdüzü’nde hizmete giren Marmara Park’ın kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında sunucu Hakan Ka ile birlikte birbirinden değerli hediyeleri anında kazandıran “Şans Duvarı” yarışmasında şans dağıtan Derya Şensoy, ziyaretçiler ile neşeli dakikalar geçirdi. 5. kuruluş yıldönümü bir dizi etkinlikle …

Devamını oku »

TBT Gününün Türkiye’de Satın Alma Günü Olduğunu Biliyor Muydunuz?

TBT Gününün Türkiye’de Satın Alma Günü Olduğunu Biliyor Muydunuz?

‘Throwback Thursday’ hashtag’i ile dünyayı ve Türkiye’yi kasıp kavuran ve sosyal medyada da en çok fotoğraf paylaşımının yapıldığı gün olan Perşembe, Türkiye’de en çok online alışverişin yapıldığı gün olarak da dikkat çekiyor. Tüketici satın alma davranışları üzerine yapılan araştırmalar da bu bilgiyi doğruluyor. Türkiye’deki tüketicilerin reklamlara tıklama ve satın alma işlemini en çok Perşembe günleri, en az satın alım yaptığı …

Devamını oku »
Deneme bonusu