NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral: “İtalya ve İspanya’da satın almaya değer firma bulamadık, Avrupa’da kendi markamızla büyüme kararı aldık.” Erkan Güral, granit seramik, teknik seramik, vitrifiye sağlık gereçleri ve izolasyon sektörlerinde yatırımlar gerçekleştireceğini ve yeni fırsatları da mutlaka değerlendireceğini söyledi. NG Kütahya Seramik markasının Avrupa ve dünya pazarlarında büyümesinin merkezi İtalya olacağını belirten …
Devamını oku »Haber Turu
Knorr ile en güzel kış sofrası menüsü seçildi
Yemek yazarı Aydan Üstkanat ve Türkiye’nin lezzet ustası Knorr işbirliğinde, mevsiminde yetişen sebzeleri tüketmenin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen“En Güzeli Benim Tarifim – Kış Sofrası Yarışması’nın finali lezzetli anlara sahne oldu. 24 Şubat’ta Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi (USLA)’da gerçekleşen finalde 1600 başvuru arasından seçilen 17 finalist hünerlerini sergiledi. Yarışmada, limon kabuklu kırmızı havuç, Anşa-da Fatma ve Knorr Ayranaşı Çorbası’ndan …
Devamını oku »Arbella Makarna Glutensiz Beslenmeye destek veriyor
Türkiye’nin en genç makarna markası Arbella yeni ve geniş ürün portföyüyle dikkat çekmeye devam ederken bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Kısa süre önce ürün portföyüne glutensiz ürünleri de ekleyen Arbella çölyak hastalarını, sorunlarının çözümüne katkı sunacak paydaşlarla bir araya getirdi. Arpa, buğday, çavdar ve yulafta bulunan bitkisel bir protein olan glutene karşı ömür boyu süren tek gıda alerji …
Devamını oku »IKEA mutfaklarında fırsatlar sizi bekliyor
IKEA mağazalarında 1 Mart-2 Haziran tarihleri arasında geçerli olacak “Mutfak Kampanyası” ile tasarım ve işlevsellik mutfaklara taşınıyor. 25 yıl garantili her zevke ve her bütçeye uygun, çeşit çeşit kullanışlı mutfak alternatifleri IKEA Aile Kart sahiplerine özel kaçırılmayacak fırsatlarla IKEA mağazalarında. Evde geçirilen zamanın en verimli şekilde kullanılmasının kaçınılmaz olduğu günümüzde mutfakta hızlı olmaya yardımcı tasarımlar her geçen gün önemini artırıyor. …
Devamını oku »Obaçay, yepyeni ürünü ‘Çayın Ustalarına’ ile ilk kez ANFAŞ Fuarı’nda
Obaçay’ın, HoReCa kanalı ve çayın ustaları için hazırlanan yepyeni ürünü ‘Çayın Ustalarına’, 20-23 Şubat tarihleri arasında Antalya‘da düzenlenen ANFAŞ 20.Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı’nda tanıtıldı. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinden özel olarak toplanan körpe çaylar, Obaçay için özenle harmanlandı. “Tiryakilerin en güzel demi” sloganıyla hazırlanan ve çay ustalarına özel olarak 1.000 gr’lık ambalajda sunulan Obaçay ‘Çayın Ustalarına’ ürünü, fuar süresince yoğun ilgi …
Devamını oku »Yeni Bosch Kompakt Kahvaltı Seti ile aile boyu keyifli kahvaltılar
Ekmek kızartma makinesi ve su ısıtıcıdan oluşan Bosch Kompakt Kahvaltı Seti, mutfaklarda çok az yer kapladığı gibi ekonomik oluşuyla da dikkat çekiyor. Bosch ekmek kızartma makinesi büyük köy ekmeği ve çavdar gibi uzun dilimli ekmeklerden minik dilimlilere kadar pek çok farklı ekmeği leziz bir şekilde kızartıyor. 2400 Watt’a varan maksimum gücü ile 1,7 litre suyu anında kaynatan Bosch su ısıtıcı …
Devamını oku »Japon Gıda Devi Ajinomoto, Türk Pazarına giriş yaptı
Dünyanın gıda ve baharat devi, Japonya’nın 1 numaralı gıda firması Ajinomoto Türkiye pazarına giriş yaptı. Antalya’da, 20 -23 Şubat tarihleri arasında organize edilen ANFAŞ 20.Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı’nda ürünlerini tanıtan firma, lezzet avcılarını Ajinomoto markalı “Umami çeşnisi” ile tanıştırdı. Besinlerin benimsenmesindeki önemli öğeler, temel tatlar adı verilen, “tatlı” “ekşi”, “tuzlu” ,”acı” ve “umami”dir. Temel tat, öteki tatların kombinasyonuyla oluşturulamayacak, bağımsız …
Devamını oku »Olive Farm soğuk sıkım zeytinyağları ile lezzet hazzını keşfedin
Organik sertifikalı Olive Farm çiftliğinde yetiştirilen farklı cinslerdeki zeytin ağaçlarından, zeytinler zarar görmeden elle toplanır ve hiç beklemeden üretime girer. Böylece mahsul asit oranı yükselmeden ve okside olmadan zeytinyağına dönüşmüş olur. Zeytinlerin erken hasat olması yağın daha düşük asitli, daha aromatik ve daha taze olmasını sağlar. Erken hasat zeytinler 27 derecede sıkıldığından vitamin ve antioksidan değerlerinde bir kayıp oluşmaz ve …
Devamını oku »Lezita’dan damızlık yetiştirme ve fason üretim için girişimcilere açık davet
Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ender Abalıoğlu, “Bu hedefin gerçekleşmesi, yeterli sayıda damızlık çiftlikleri ve yetiştirme kümesinin devreye girmesine, yeterli yem hammaddesi temin edebilmesine, ihracatta sorun yaşanmamasına ve sektörün yatırım yapabilmesi için kârlılığını sürdürebilmesine bağlı.” diyor. 2012 yılında miktarı 110 milyon TL’yi bulan yeni Lezita tesisini de açarak, grup şirketleri ile birlikte toplamda iki bin iki yüz kişiye istihdam sağlayan …
Devamını oku »“En Güzeli Benim Tarifim Kış Sofrası”nda final heyecanı
Yemek yazarı ve yemek stilisti Aydan Üstkanat ve Türkiye’nin lezzet ustası Knorr işbirliğinde düzenlenen “En Güzeli Benim Tarifim –Kış Sofrası Yarışması”nda final heyecanına geri sayım başladı. Yemek yazarı Aydan Üstkanat ve Türkiye’nin lezzet ustası Knorr işbirliğinde, mevsiminde yetişen sebzeleri tüketmenin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen“En Güzeli Benim Tarifim – Kış Sofrası Yarışması” nda final heyecanı başlıyor. Menülerini facebook.com/AydanUskanat adresine yükleyerek …
Devamını oku »