Granolalı Çay Kurabiyesi Malzemeler:
> 250 gram tereyağı
> 250 gram pudra şekeri
> 1 adet yumurta
> 1 çay kaşığı tarçın
> 1 çay kaşığı zencefil
> 3-3,5 su bardağı un
> 1 su bardağı Granola
Hazırlanışı:
Hamuru için; Oda ısısında yumuşamış tereyağını, pudra şekerini, yumurtayı, tarçını ve zencefili hamur yoğurma kabında krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan 1,5 cm genişliğinde 15 cm uzunluğunda şeritler keserek her iki uçtan içe doğru sararak V şeklini alacak kalpler oluşturun. Her bir kalbin üzerine granola serpin. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
Editörün Notu: Granola özellikle kahvaltılarda tercih edilen kuru meyveler ve tahıldan oluşan bir kahvaltı ürünüdür.