Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tavuk Yemekleri

Galetalı Piliç

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tavuk Yemekleri
483 10
2
Galetalı Piliç
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler

560 gram piliç but  (70 gramlık 8 parçaya bölünmüş)

200 gram patates

60 gram taze soğan

2 diş sarımsak

6 adet yumurta

200 gram galeta unu

Az miktarda beyaz un

Tuz

Karabiber

Pul biber

Soya sosu

50 gram zeytinyağı

50 gram tereyağı

20 gram sivri biber

Çeyrek limon suyu

 

Galetalı Piliç Tarifi;

İçi için: Patatesleri haşlayıp soyun ve ince doğrayın. Maydanozu, 2 diş sarımsağı, 20 gram sivri biberi, 60 gram taze soğanı, limon suyunu, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biberi iyice karıştırın.

Piliç etlerini iyice dövün. Tuz, karabiber, soysa sosuyla karıştırıp, içine patates harcını koyup sarın. Diğer piliçleri de aynı şekilde sardıktan sonra sırasıyla; önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayıp çıkartın. Sıvı yağ ilavesiyle tavada veya fırın tepsisine koyup fırında pişirin. Yanına garnitürlerini ilave ederek servise sunun.

Previous Post

Sebzeli Tavuk

Next Post

Diyet Kabak Böreği

Yemek Zevki Editör

Next Post
Diyet Kabak Böreği

Diyet Kabak Böreği

Comments 2

  1. Selma Yeşilceli says:
    14 yıl ago

    Çok güzel bir tarif vermişsiniz. Tebrik ediyorum sizi. Derginizi bayiden alıyorum bazı sayılarını kaybettim. Ama şimdi bu siteden eski tariflere de ulaşabiliyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

    Yanıtla
    • Vedat says:
      14 yıl ago

      İlginize teşekkür ediyoruz. Yemek Zevki ailesi olarak her gün tariflerimizi arttırarak sizlere faydalı olmaya çalışıyoruz. Her gün sitemize bekliyoruz.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki