Malzemeler
560 gram piliç but (70 gramlık 8 parçaya bölünmüş)
200 gram patates
60 gram taze soğan
2 diş sarımsak
6 adet yumurta
200 gram galeta unu
Az miktarda beyaz un
Tuz
Karabiber
Pul biber
Soya sosu
50 gram zeytinyağı
50 gram tereyağı
20 gram sivri biber
Çeyrek limon suyu
Galetalı Piliç Tarifi;
İçi için: Patatesleri haşlayıp soyun ve ince doğrayın. Maydanozu, 2 diş sarımsağı, 20 gram sivri biberi, 60 gram taze soğanı, limon suyunu, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biberi iyice karıştırın.
Piliç etlerini iyice dövün. Tuz, karabiber, soysa sosuyla karıştırıp, içine patates harcını koyup sarın. Diğer piliçleri de aynı şekilde sardıktan sonra sırasıyla; önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayıp çıkartın. Sıvı yağ ilavesiyle tavada veya fırın tepsisine koyup fırında pişirin. Yanına garnitürlerini ilave ederek servise sunun.
Çok güzel bir tarif vermişsiniz. Tebrik ediyorum sizi. Derginizi bayiden alıyorum bazı sayılarını kaybettim. Ama şimdi bu siteden eski tariflere de ulaşabiliyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar.
İlginize teşekkür ediyoruz. Yemek Zevki ailesi olarak her gün tariflerimizi arttırarak sizlere faydalı olmaya çalışıyoruz. Her gün sitemize bekliyoruz.