Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Füme Patlıcan Çorbası

Füme Patlıcan Çorbası

fume-patlican-corbasi

Füme Patlıcan Çorbası Tarifi

Füme Patlıcan Çorbası İçin Malzemeler:
500 gram köz patlıcan
100 ml. zeytinyağı
300 gram kuru soğan
30 gram sarımsak
1 litre tavuk suyu
200 ml. krema
30 gram keçi peyniri
20 gram pastırma
100 gram patates
10 gram tuz
3 gram tane karabiber
10 gram taze kekik
50 gram un
20 gram tortilla ekmeği

Füme Patlıcan Çorbası Hazırlanışı:
Un ve tereyağını altın sarısı renk alana kadar kavurun. Köz patlıcan ve kremayı ekleyin. Son olarak keçi peynirini
ilave edip, karıştırdıktan sonra harcı bir kenara alın. Ayrı bir tencerede soğan, sarımsak ve pastırmayı renk
aldırmadan kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Ardından harcı katın. Küp doğradığınız patatesleri de atın, kaynamaya
bırakın. Yumuşayan patatesleri blendarda pürüzsüz bir hal alana kadar çektirin. Kurutulmuş pastırma ve keçi
peyniri ile servis edin.

OKU ➤  Patlıcanlı Taze Mozarella

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir