Ana Sayfa » Haber Turu » Foça’dan New York’a Zeytin Köprüsü

Foça’dan New York’a Zeytin Köprüsü


Dünyanın dört bir köşesinden gelen ve aralarında Foça Belediyesi’nin “Foçabel” etiketli markasının da bulunduğu 700’ün üzerinde zeytinyağı, uzman isimlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. En kaliteli zeytinyağını belirleyenler arasında mesleğinde uzman bir Türk; Selin Ertür de vardı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen, uluslararası New York Zeytinyağı Yarışması (New York Olive Oil Competition) 16-18 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleşti. Üç gün süren etkinlikte düzenlenen panellerde, ünlü şeflerin, gazeteci ve yazarların da aralarında bulunduğu seçkin kitle zeytinyağı ile ilgili bilgilendirildi.

New York Zeytinyağı Yarışması’nın konuşmacıları arasında Ege’de Atölye Derneği’nin kurucularından Dr. Zeynep Delen de vardı. Ayrıca, Ege’de Atölye’nin zeytin programlarını oluşturan Prof. Pat O’Hara (Amherst College) , Prof. Rich Blatchly (Keene State College) ve Prof. Virginia Brown Keyder (Binghampton University) da programda konuşmacı olarak yer aldılar.

Dernek, pek çok farklı ülkeden bilim insanlarını, üniversitelileri ve öğrenme meraklılarını, Ege Bölgesine ait sorular ve projeler etrafında bir araya getirmek, kültürlerarası ve disiplinlerüstü programlar hazırlamak amacıyla 2011 ve 2012 yıllarında Foça Belediyesi katkılarıyla Zeytin programları gerçekleştirmişti.

OKU ➤  Nohutlu Kış Salatası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir