Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Haber Turu

Foça’dan New York’a Zeytin Köprüsü

by Yemek Zevki Editör
24 Nisan 2013
in Haber Turu
483 10
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Dünyanın dört bir köşesinden gelen ve aralarında Foça Belediyesi’nin “Foçabel” etiketli markasının da bulunduğu 700’ün üzerinde zeytinyağı, uzman isimlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. En kaliteli zeytinyağını belirleyenler arasında mesleğinde uzman bir Türk; Selin Ertür de vardı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen, uluslararası New York Zeytinyağı Yarışması (New York Olive Oil Competition) 16-18 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleşti. Üç gün süren etkinlikte düzenlenen panellerde, ünlü şeflerin, gazeteci ve yazarların da aralarında bulunduğu seçkin kitle zeytinyağı ile ilgili bilgilendirildi.

New York Zeytinyağı Yarışması’nın konuşmacıları arasında Ege’de Atölye Derneği’nin kurucularından Dr. Zeynep Delen de vardı. Ayrıca, Ege’de Atölye’nin zeytin programlarını oluşturan Prof. Pat O’Hara (Amherst College) , Prof. Rich Blatchly (Keene State College) ve Prof. Virginia Brown Keyder (Binghampton University) da programda konuşmacı olarak yer aldılar.

Dernek, pek çok farklı ülkeden bilim insanlarını, üniversitelileri ve öğrenme meraklılarını, Ege Bölgesine ait sorular ve projeler etrafında bir araya getirmek, kültürlerarası ve disiplinlerüstü programlar hazırlamak amacıyla 2011 ve 2012 yıllarında Foça Belediyesi katkılarıyla Zeytin programları gerçekleştirmişti.

Tags: salatalar
Previous Post

Effie’den Tikveşli’ye Bronz Ödül

Next Post

Çocukların yeni kahvaltı sloganı: “Peynirim Çikolatalı”

Yemek Zevki Editör

Next Post

Çocukların yeni kahvaltı sloganı: “Peynirim Çikolatalı”

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki