Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Fırında Yer Elması ve Gremolata

by Yemek Zevki Editör
28 Ocak 2017
in Sebze Yemekleri
458 35
0
Fırında Yer Elması ve Gremolata
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fırında Yer Elması ve Gremolata

(4 Kişilik)

Fırında Yer Elması ve Gremolata İçin Malzemeler:

Yarım kilo yer elması
2 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 adet limonun kabuğu
3 kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Üzeri için eski kaşar
Tuz, karabiber

Fırında Yer Elması ve Gremolata Hazırlanışı:

Yer elmalarının kabuklarını soymadan iyice yıkayın ve topraklarından arındığından emin olun. Yer elmalarının büyüklükleri eşit değilse büyük olanları birkaç parçaya keserek boyutlarını eşitleyin. Geniş bir kapta yer elmalarını zeytinyağı, sarımsak tozunu, tuzu ve karabiber ile karıştırın. Soslanmış yer elmalarını fırın tepsisine aktarın ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika, tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin.
Limon kabuğunu, rendelenmiş sarımsakları ve ince kıyılmış maydanozu karıştırarak gremolatanızı hazırlayın. Fırından çıkardığınız yer elmaları halen sıcak iken gremolatanın ¾’ünü yer elmalarına ekleyerek, iyice karıştırıp servis tabağınıza alın. Kalan gremolatayı ve rendelenmiş kaşar ekleyerek sıcak olarak servis edin.

Fotoğraflar ve Yapım: Ece TAŞTAN

Previous Post

Karamelize Brüksel Lahanası

Next Post

Ayvalı Tart Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ayvalı Tart

Ayvalı Tart Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki