Fırında soslu kalça but
Mutfakta sizi yormadan çok da vaktinizi almayacak bir menü ile küçük bir davet yemeği önerisi ile karşınızdayım. Tavuk butları fırında usul usul öyle güzel pişecek ki, tandır tadında bir et yemeğiniz olacak. Hele ki, Siyez bulgurunun kendine özgün damakta bıraktığı tütsü kokusuna gerçekten aşık olacaksınız…
Fırında Soslu Kalça But
(4 Kişilik)
Fırında soslu kalça but Malzemeler:
4 adet tavuk kalça but
2 adet orta boy patates
1 adet kırmızı soğan
4 adet küçük boy havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Fırında soslu kalça but Sosu İçin:
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 dal biberiye
1 çorba kaşığı pekmez
Fırında soslu kalça but Hazırlanışı:
Kalça butları ısıya dayanıklı bir tepsiye aktarın. 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Sosu için; Oda ısısında yumuşamış tereyağını, tuzu, ince kıyılmış biberiyeyi ve kalan malzemeyi ilave edip karıştırın. Sosunuz hazırdır.
Patatesleri dilimleyin. Kırmızı soğanı enine ikiye veya dörde bölün. Kalça butları 10 dakika kızarttıktan sonra fırça ile tavuk etinin her tarafına sostan sürün. Sebzeleri zeytinyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. Tavuk etlerinin olduğu fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini folyo ile kapatın. Tekrar fırına verin. Fırının derecesini 170’e indirin. Üzeri kapalı olacak şekilde, fırının orta katında 1,5 saat boyunca pişirin.
Fotoğraflar: Hande GÖKSAN