Malzemeler:
> 4 adet mini baget ekmeği (Tercihen pastane ekmeği)
> 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
> 1 adet domates
> 1 adet yeşilbiber
> 4 dilim pastırma veya dana jambon
> 4-5 dal maydanoz
Hazırlanışı: Domatesi, çekirdeklerini ve suyunu temizleyip zar şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi de zar şeklinde doğrayın. Jambonu veya pastırmayı küçük küçük doğrayın. Kıyılmış maydanozu da ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Ekmeklerden bir tanesini tezgahın üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımı ile iki parmak genişliğinde boşluklar bırakarak, tabanından kopmayacak şekilde çapraz kesin. Diğer tarafından da keserek baklava dilimi oluşacak hale getirin. Aralardaki boşluklara maydanozlu karışımdan yerleştirin. Diğer ekmek hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Editörün notu: Tarifi, mini baget ekmek yerine çok tahıllı büyük bir ekmekle de hazırlayabilirsiniz.